Почетна Актуелности Претходни догађаји Кочићеви дани у Бањалуци и Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
26.08.2011.год.
Кочићеви дани у Бањалуци и Београду

Кочићеве дане који се крајем августа сваке године обиљежавају у Бањалуци, Београду и Стричићима, родном мјесту великог српског писца, свечано је отворио министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, Недељко Чубриловић, 21. августа у Бањалуци у парку Петра Кочића, уз пригодан културно-умјетнички програм. Програм је настављен у Банском двору гдје је отворена изложба радова са Ликовног саборовања “Змијање 2011“, на којем је, у Бронзаном Мајдану од 14. до 20. августа, учествовало девет сликара из Србије и Републике Српске.

Програм Кочићеви дани 2011. настављен је у Београду гдје су писци из Бањалуке положити цвијеће на гроб свог славног земљака у алеји великана на Новом гробљу као и пред његов споменик у Чубурском парку. Истог дана одржано је књижевно вече под називом “Змијање у Београду, Српска у Србији“, које је и ове године организовало Удружење књижевника Србије из Београда, Завичајно друштво "Змијање" из Бањалуке и Представништво Републике Српске у Србији. На књижевној вечери говорили су др Драгутин Илић, предсједник Извршног одбора Друштва “Змијање“ из Бањалуке и г. Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији. Стихове у славу Петру Кочићу из Српске говорили су Стевка Козић Прерадовић, Ранко Павловић и Живко Вујић, а придружили су им се пјесници из Србије: Ратко Поповић из Грачанице на Косову и Метохији и Мирјана Булатовић и Драган Колунџија из Београда.

Др Драгутин Илић је у име Друштва “Змијање“ поклонио Представништву Републике Српске у Србији једну слику са овогодишњег Ликовног саборовања у Бронзаном Мајдану на Змијању у знак захвалности за досадашњу подршку коју је Предеставништво пружало приликом организовања манифестације Кочићеви дани. Слику је у име Представништва примио г. Млађен Цицовић, директор Представништва.

Уручена слика Представништву Републике Српке у Србији

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3443
Број прегледа чланка : 13235575
Имамо 264 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

02.12.2022.год.
Промоција књига, филма и изложба о страдању деце у Републици Српској
Опширније...
 
24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...

Претходни догађаји

03.12.2022.год.
У Београду промовисане двије монографије о страдању дјеце у Српској током рата
Опширније...
 
25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму