Почетна Актуелности Претходни догађаји На Сајму спорта потписани споразуми о сарадњи спортских савеза Српске и Србије; Бициклистичка трка Београд–Бања Лука од сљедеће године трка прве категорије
Ел. пошта Штампа ПДФ
27.11.2017.год.
На Сајму спорта потписани споразуми о сарадњи спортских савеза Српске и Србије; Бициклистичка трка Београд–Бања Лука од сљедеће године трка прве категорије

У Београду су јуче на Сајму спорта потписани протоколи о сарадњи бициклистичког, куглашког, стрељачког и карате савеза Републике Српске и Србије. Увјерење да ће послије овог споразума бити знатно унапријеђене сарадње спортиста Србије и Српске и да ће то „створити нове могућности за развој тих спортова у Српској“ потврдило је и присуство министра омладине и спорта Србије Вање Удовичића, који је том приликом новинарима рекао да су споразуми „део реализације Акционог плана који детаљно регулише оно што у области спорта треба да раде Српска и Србија“ и посебно нагласио да су се два министарства на заједничкој сједници влада Србије и Српске прије двије седмице „обавезала да ће наставити сарадњу и да је потписивање споразума између четири национална савеза производ тих договора“.

- Мислим да је јако важно за све савезе да прошире своју сарадњу, да спортисти могу заједно да тренирају и да имамо заједничке кампове, где тренери могу заједно да се усавршавају да учимо једни од других и да будемо квалитетнији и бољи – рекао је Удовичић.

На Сајму спорта у Београду потписани протоколи о сарадњи бициклистичког, куглашког, стрељачког и карате савеза Р. Српске и Србије

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић је рекао да ће се Српска и Србија трудити да споразуми не остану мртво слово на папиру, него да савези сарађују у сваком погледу.

- Влада Српске ће се трудити да све спортисте, а посебно оне младе и школски спорт, посебно стимулише и промовише у што већој мјери – рекао је Јаћимовић.

Добар примјер рада на стимулисању и промоцији спорта уз одличну организацију и узорну сарадњу Србије и Српске је бициклистичка трка Београд–Бања Лука, која ће, како је јуче најавио Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији, од сљедеће године, одлуком Свјетске бициклистичке федерације, бити означена трком прве категорије.

- То ће ову трку учинити спортским догађајем највишег ранга – рекао је Цицовић и додао да је Представништву Српске у Србији посебно задовољство да сарађује са организаторима ове трке, бициклистичким савезима Србије и Републике Српске, и истакао да Представништво и финансијски подржава ту манифестацију.

У изјави за медије Цицовић је, такође, рекао да је током незваничног разговора са Удовичићем, министром омладине и спорта Србије, добио увјеравање да ће се и то министарство активно укључити у активности око ове трке. Директор Представништва Републике Српске је оцијенио да су и ови споразуми четири савеза знак да Српска и Србија јачају и учвршћују своје односе.

- Наши односи су све чвршћи, све бољи и то је гаранција за успјешну и дуговјечну сарадњу – закључио је Цицовић.

Млађену Цицовићу, директору Представништва Р. Српске у Србији, уручена Захвалницa за допринос организовању међународне бициклистичке трке Београд–Бања Лука

Представници Бициклистичког савеза Републике Српске јуче су на Сајму спорта у Београду Млађену Цицовићу уручили Захвалницу за допринос организовању међународне бициклистичке трке Београд–Бања Лука.

Потписивање споразума између Куглашког савеза Србије и Р. Српске

На Сајму спорта у Београду јуче је предсједник скупштине Куглашког савеза Републике Српске Небојша Малешевић, послије потписивања споразума о сарадњи два савеза, истакао да је за представнике Куглашког савеза Српске част што су учествовали на сајму, а споразум оцијенио као привилегију, јер је „Куглашки савез Србије један од најјачих савеза на свијету“ и да је „мушка селекција Србије другу годину узастопно свјетски шампион“.

- Имамо изврсну сарадњу и од кога да учимо. Бољих на свијету нема – нагласио је Малешевић.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2438
Број прегледа чланка : 2769570
Имамо 74 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

16.10.2018. год.
Јубиларни, десети наступ Републике Српске на Међународном београдском сајму књига
Опширније...
 
21.09.2018.год.
Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске др Ненад Стевандић у Београду
Опширније...

Претходни догађаји

23.09.2018.год.
Стевандић: Не дозволити да они који су затровали односе у Српској пренесу раздор у Србију
Опширније...
 
09.09.2018.год.
Министар Клокић јуче у Суботици званично затворио манифестацију Дани Републике Српске у Србији 2018.
Опширније...
Преузмите Билтен