Почетна Актуелности Претходни догађаји На Сајму спорта потписани споразуми о сарадњи спортских савеза Српске и Србије; Бициклистичка трка Београд–Бања Лука од сљедеће године трка прве категорије
Ел. пошта Штампа ПДФ
27.11.2017.год.
На Сајму спорта потписани споразуми о сарадњи спортских савеза Српске и Србије; Бициклистичка трка Београд–Бања Лука од сљедеће године трка прве категорије

У Београду су јуче на Сајму спорта потписани протоколи о сарадњи бициклистичког, куглашког, стрељачког и карате савеза Републике Српске и Србије. Увјерење да ће послије овог споразума бити знатно унапријеђене сарадње спортиста Србије и Српске и да ће то „створити нове могућности за развој тих спортова у Српској“ потврдило је и присуство министра омладине и спорта Србије Вање Удовичића, који је том приликом новинарима рекао да су споразуми „део реализације Акционог плана који детаљно регулише оно што у области спорта треба да раде Српска и Србија“ и посебно нагласио да су се два министарства на заједничкој сједници влада Србије и Српске прије двије седмице „обавезала да ће наставити сарадњу и да је потписивање споразума између четири национална савеза производ тих договора“.

- Мислим да је јако важно за све савезе да прошире своју сарадњу, да спортисти могу заједно да тренирају и да имамо заједничке кампове, где тренери могу заједно да се усавршавају да учимо једни од других и да будемо квалитетнији и бољи – рекао је Удовичић.

На Сајму спорта у Београду потписани протоколи о сарадњи бициклистичког, куглашког, стрељачког и карате савеза Р. Српске и Србије

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић је рекао да ће се Српска и Србија трудити да споразуми не остану мртво слово на папиру, него да савези сарађују у сваком погледу.

- Влада Српске ће се трудити да све спортисте, а посебно оне младе и школски спорт, посебно стимулише и промовише у што већој мјери – рекао је Јаћимовић.

Добар примјер рада на стимулисању и промоцији спорта уз одличну организацију и узорну сарадњу Србије и Српске је бициклистичка трка Београд–Бања Лука, која ће, како је јуче најавио Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији, од сљедеће године, одлуком Свјетске бициклистичке федерације, бити означена трком прве категорије.

- То ће ову трку учинити спортским догађајем највишег ранга – рекао је Цицовић и додао да је Представништву Српске у Србији посебно задовољство да сарађује са организаторима ове трке, бициклистичким савезима Србије и Републике Српске, и истакао да Представништво и финансијски подржава ту манифестацију.

У изјави за медије Цицовић је, такође, рекао да је током незваничног разговора са Удовичићем, министром омладине и спорта Србије, добио увјеравање да ће се и то министарство активно укључити у активности око ове трке. Директор Представништва Републике Српске је оцијенио да су и ови споразуми четири савеза знак да Српска и Србија јачају и учвршћују своје односе.

- Наши односи су све чвршћи, све бољи и то је гаранција за успјешну и дуговјечну сарадњу – закључио је Цицовић.

Млађену Цицовићу, директору Представништва Р. Српске у Србији, уручена Захвалницa за допринос организовању међународне бициклистичке трке Београд–Бања Лука

Представници Бициклистичког савеза Републике Српске јуче су на Сајму спорта у Београду Млађену Цицовићу уручили Захвалницу за допринос организовању међународне бициклистичке трке Београд–Бања Лука.

Потписивање споразума између Куглашког савеза Србије и Р. Српске

На Сајму спорта у Београду јуче је предсједник скупштине Куглашког савеза Републике Српске Небојша Малешевић, послије потписивања споразума о сарадњи два савеза, истакао да је за представнике Куглашког савеза Српске част што су учествовали на сајму, а споразум оцијенио као привилегију, јер је „Куглашки савез Србије један од најјачих савеза на свијету“ и да је „мушка селекција Србије другу годину узастопно свјетски шампион“.

- Имамо изврсну сарадњу и од кога да учимо. Бољих на свијету нема – нагласио је Малешевић.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2377
Број прегледа чланка : 2536205
Имамо 72 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

03.07.2018.год.
Почиње „Тесла глобал форум“
Опширније...
 
29.06.2018.год.
Тематска конференција „Република Српска и Србија у промењеним геополитичким приликама“
Опширније...

Претходни догађаји

04.07.2018.год.
Отворен „Тесла голобал форум“
Опширније...
 
02.07.2018.год.
Одржана конференција „Србија и Република Српска у промењеним геополтичким приликама“
Опширније...
Преузмите Билтен