Почетна Актуелности Претходни догађаји Српска представљена на најбољи могући начин на Сајму туризма у Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
26.02.2018.год.
Српска представљена на најбољи могући начин на Сајму туризма у Београду

Београдски Сајам туризма, највећа туристичка манифестација у Србији и југоисточној Европи, завршен је у недјељу 25. фебруара. Учествовало је 1.200 излагача из 55 земаља, међу којима се и ове године представила Република Српска у организацији Представништва Републике Српске и Туристичке организације Републике Српске. Истовремено са са сајмом туризма одржан је и 9. Сајам вина „Беовајн”, на којем су се у организацији Представништва Републике Српске представили винари и виноградари из Републике Српске.

Посљедњи дан наступа Републике Српске на 40. међународном сајму туризма у Београду

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић оцијенио је да се Српска на овогодишњем међународном сајму туризма у Београду представила на најбољи могући начин, што ће допринијети да та грана привреде и даље настави раст и допринесе, како економском опоравку, тако и развоју Републике Српске.

Он је изјавио Срни да су Представништво Републике Српске и Туристичка организација Републике Српске настојали да на Сајму на најбољи начин представе туристичку привреду и туристичку понуду Српске и да је велика заинтересованост публике за туристичке дестинације и програме показатељ да ће број туриста у Српској и даље расти.

„Сви програми којим смо представили све наше туристичке дестинације почевши од Олимпијског центра `Јахорина`, Требиња, Бањалуке, авантуристичког туризма и свих осталих туристичких производа сигурно ће допринијети да и у овој години и у наредном периоду имамо још више туриста и туристичких посјета, прије свега из Србије, али и из других земаља чије су агенције биле присутне на нашем штанду“, рекао је Цицовић.

Он је као посебно значајно истакао то што је Представништво на репрезентативном штанду и ове године представило винаре и виноградаре Српске који су учествовали у такмичарском дијелу и освојили 10 награда.

„Винарија `Аћимовић` је поред златне медаље добила још двије сребрне медаље. Значи укупно 10 награда наши винари су понијели. Тако да је опште оцјена да је представљање туристичке привреде, винара и виноградара обављено на најбољи могући начин и све оно што смо уочили да нисмо урадили добро настојићемо да у наредној години поправимо“, рекао је Цицовић.

Четврти, посљедњи дан наступа Републике Српске на 40. Међународном сајму туризма у Београду протекао је у знаку промоције књиге „Вјерски објекти националних мањина Републике Српске“, аутора проф. Љубиша Прерадовић и др. и наступа етно групе Крајишника из Темерина. На штанду Републике Српске локалне туристиче организације Републике Српске представиле су своју понуду,  а током читавог дана настављена је промоција Фестивала 84, који ће се одржати крајем сезоне на олимпијској Јахорини, као и промоција производног програма „Витинке“ из Козлука.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2989
Број прегледа чланка : 4930259
Имамо 71 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
 
20.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу: У наслеђе младима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму