Почетна Актуелности Претходни догађаји Књиге из Републике Српске на дар библиотеци „Радоје Домановић” у Тополи уз промоција књиге „Фајронт у Сарајеву" др Нелета Карајлића
Ел. пошта Штампа ПДФ
09.05.2018.год.
Књиге из Републике Српске на дар библиотеци „Радоје Домановић” у Тополи уз промоција књиге „Фајронт у Сарајеву" др Нелета Карајлића

Синоћ је у сали за промоције и књижевне разговоре у библиотеци „Радоје Домановић" у Тополи директор Представништва Републике Српске Млађен Цицовић уручио je директорици ове библиотеке Слађани Митровић лијеп дар - књиге из Републике Српске.

Директор Представништва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић са сарадницима у посјети библиотеци Радоје Домановић у Тополи

У оквиру посјете делегације Представништва Републике Српске у Србији библиотеци „Радоје Домановић" у Тополи, одржана је и промоција књиге др Нелета Карајлића „Фајронт у Сарајеву“.

Директор Цицовић је у свом обраћању прво упознао публику и чланове библиотеке са радом Представништва посебно нагласивши настојања да, поред институционалне сарадње Србије и Републике Српске, и свака сарадња посебно, по областима: привреда, култура, умјетност, наука, просвјета, спорт и народно стваралаштвo завичајних удружења и клубова, буде што успјешнија, јер свако на свој начин доприноси укупној сарадњи нас са оне са нама са ове стране Дрине.

- Сарадње између Србије и Српске било би и да нема Споразума о специјалним везама, јер је наша сарадња у оквиру једног народа и најинтензивнија је баш у области култутуре и стваралаштва, а сигурно је да ћемо увијек и у свему заједно и боље, и успјешније радити на очувању и његовању нашег језика и писма, наше вјере православне и традиције - истакао је Цицовић и додао: - Књиге које смо вам донијели биле су изложене на штанду Републике Српске на Међународном београдском сајму књига прошле године. Тако радимо већ годинама, и до сада смо књиге наших издавача донијели у 26 библиотека у Србији, а и убудуће ћемо то радити у искреном увјерењу да то посебно доприноси нашем зближавању.

Директор Представништва Републике Српске у Србији је, такође, рекао да би и неки од програма, музички, драмски или опет књижевни, могао да се реализује у Тополи у оквиру манифестације „Дани Српске у Србији 2018". Цицовић је најавио да ће ова популарна и значајна манифестација Српске у Србији ове године бити од 1. до 7. септембра у више градова Србије.

Госте и публику на почетку вечери поздравили су директорка библиотеке Слађана Митровић и председник општине Топола Драган Живановић, који је изразио жељу да се сарадња са Представништво Републике Српске у Србији настави и у будућности:

- Лепо је што је, ево, дошло време да млађи брат помаже старијем - рекао је Живановић уз пријатељски смјешак.

У оквиру посјете делегације Представништва Републике Српске у Србији библиотеци „Радоје Домановић" у Тополи, одржана је и промоција књиге др Нелета Карајлића „Фајронт у Сарајеву“.

Директор Представништва Р. Српске Млађен Цицовић уручио je директорици библиотеке Слађани Митровић њиге из Републике Српске

Млађен Цицовић уручио је директорици библиотеке Слађани Митровић, поред 350 књига из Републике Српске и посебан дар: Енциклопедију Републике Српске, а њој лично и председнику општине Топола Драгану Живановићу и по комплет књига на српском и енглеском језику објављене у издању Представништва: „Република Српска", „Дејтонски споразум за мир у Босни и Херцеговини" и "Дејтопнска структура Босне и Херцеговине и правни положај Републике Српске".

Душко М. Петровић, књижевник и уредник „Жрнова", часописа за културу, науку и уметност, који у Београду излази уз подршку Представништва Републике Српске у Србији, даровао је библиотеци у Тополи комплет овог часописа 1-8.

Промоција књиге Фајронт у Сарајеву др Нелета Карајлића у Тополи у оквиру посјете Представништва Р. Српске библиотекама Србије

У оквиру посјете делегације Представништва Републике Српске у Србији библиотеци „Радоје Домановић" у Тополи, одржана је и промоција књиге др Нелета Карајлића „Фајронт у Сарајеву“.

Карајлић је живо и занимљиво говорио о одрастању и младости у Сарајеву, групи „Забрањено пушење” и тв емисији „Топ листа надреалиста”, а занимљиво је одговарао и на питања из публике. У пријатној атмосфери међу књигама, Неле Карајлић је сетно причао и о свом оцу, и мајци, о граду свог дјетињства, а задовољној публици је, на крају књижевне вечери најавио и излазак своје нове књиге „Солунска 28”.

Промоцији Карајлићеве књиге, која је била кроз разговор аутора са Д.М.Петровићем, присутвовали су Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији, Драган Живановић, председник општине Топола и Борислав Максимовић, самостални стручни сарадник за развој и унапређење културне и просветне сарадње.

Послије посјете библиотеци у Тополи јуче, директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић са сарадницима посјетиће 11. маја основну школа „Славко Родић" у Лазареву.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2961
Број прегледа чланка : 4664130
Имамо 71 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.05.2020.год.
Руска медицинска помоћ за Републику Српску
Опширније...
 
11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...

Претходни догађаји

09.05.2020.год.
Донација Руске хуманитарне мисије стигла у Републику Српску
Опширније...
 
06.04.2020.год.
Србија и Српска јединствене и у овим тешким тренуцима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму