Почетна Актуелности Претходни догађаји Представништво Српске донирало 350 књига аранђеловачкој библиотеци
Ел. пошта Штампа ПДФ
16.05.2018.год.
Представништво Српске донирало 350 књига аранђеловачкој библиотеци

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић са сарадницима посјетио је општину Аранђеловац у оквиру акције даривања књига из Српске библиотекама у Србији.

Директор Представништва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић са представницима  Удружења Срба Косова и Метохије и БиХ Наша Будућност посјетили дом породице Зечевић

Током посјете директор Цицовић је, заједно са представницима Удружења Срба расељених са Косова и Метохије и Босне и Херцеговине „Наша будућност“, најприје посјетило породицу Зечевић, која је избјегла са Косова, а којој је Представништво прошле године донирало средства за почетак изградње куће.

„Нашим средствима, на иницијативу Удружења Срба са  Косова и Метохије и Босне и Херцеговине 'Наша будућност' започела је изградња куће за осмочлану породицу Зечевић, тако да смо данас посјетили породицу. Кућа је стављена под кров. Данас смо се договорили да наставимо помоћ породици да би се што прије уселила", рекао је Цицовић.

Акцију изградње куће овој породици покренуло је Удружење Срба са Косова и Метохије и Босне и Херцеговине „Наша будућност“.

„Међу првима који су се одазвали да нам помогну било је Представништво Републике Српске и господин Млађен Цицовић и наша општина Аранђеловац са предсједником Бојаном Радовићем, да не изузмем наш комесаријат и све добротворе овог града којима сам захвалан“, рекао је предсједник Удружења Предраг Вјештица.

Он је истакао да ово удружење има изузетно добру сарадњу са Представништвом Републике Српске.

„То је показао низ манифестација које смо имали: већ трећа година 'Дана Српске', различите културне и друге манифестације, као и позоришне представе које смо даровали овом граду под покровитељством Републике Српске“, рекао је Вјештица.

Директор Представништва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић са сарадницима посјетио Аранђеловац и разговарао са предсједником општине Бојаном Радовићем

Услиједио је разговор директора Цицовића са предсједником општине Аранђеловац Бојаном Радовићем, са којим је договорено подстицање сарадње у наредном периоду, прије свега, између општине Аранђеловац и општина у Републици Српској, али и између привредника.

„Представништво Републике Српске је посљедње три године присутно у Аранђеловцу у оквиру манифестације 'Дани Српске у Србији' и ове године такође ћемо представити неке програме из Српске у Аранђеловцу“, рекао је Цицовић.

„Разговарали смо о могућности да производни погони из Аранђеловца покрену своју производњу у Републици Српској, а било је ријечи и о организовању одређених тематских сусрета и скупова. Надам се да ћемо у наредном периоду реализовати све оно што смо договорили,“ закључио је Цицовић.

Директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовидна лица из Бањалуке, Желимир Радиновић, са директором Цицовићем у посјети Народној  библиотеци Свети Сава у Аранђеловцу

Заједно са директором Цицовићем у посјети Народној библиотеци „Свети Сава“ у Аранђеловцу био и директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовидна лица из Бањалуке Желимир Радиновић, који је у име ове бањалучке библиотеке поклонио аудио-издања и издања књига за слијепа и слабовида лица, прије свега, Монографију Бањалуке, као и издања која су припремили поводом обиљежавања Првог свјетског рата.

„Ми смо један од стубова културе Републике Српске, и то поносно истичемо, јер и далеко богатије земље нису успјеле или нису имале снаге да препознају вриједност и важност једне овакве установе“, рекао је Радиновић.

Он је изразио захвалност домаћинима и истако да су ово прве књиге на Брајевом писму у аранђеловачкој библиотеци.

Директор Представништва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић у посјети Народној  библиотеци Свети Сава у Аранђеловцу

Представништво Републике Српске донирало је овој библиоитеци 350 књига из Републике Српске, први том Енциклопедије Републике Српске, затим све бројеве часописа „Жрнов“ и издање академика Николе Б. Поповића „Велики рат 1914“, које је Представништво финансирало.

„Са одушевљењем су прихватили све оно што смо ми данас донијели и надам се да смо учинили добру ствар, прије свега, за библиотеку у Аранђеловцу, али и за наше издаваче, јер ћемо та издања учинити доступним и читаоцима у Србији“, рекао је Цицовић.

Представништво Српске у оквиру своје програмске активности у области културе и просвјете од 2012. године реализује програм „Књига из Републике Српске у библиотекама Србије“, и од тада је дониралао преко 6.500 књига библиотекама широм Србије.

Ове године у оквиру тог програма, представници Представништва посјетили су још три библиотеке, а крајем мјесеца посјетиће библиотеку у Смедеревској Паланци, тако да ће ове године заокружити посјету у 25 библиотека и донирати више од 8.000 књига.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2809
Број прегледа чланка : 4042633
Имамо 77 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

02.12.2019.год.
У четвртак, 5. децембра свечано уручење књижевне награде ИЗВОР 2019.
Опширније...
 
14.11.2019.год.
Конференција за медије Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ
Опширније...

Претходни догађаји

05.12.2019.год.
Уручене књижевне награде „Извор“ за 2019. годину: Горану Врачару и Велимиру Савићу
Опширније...
 
15.11.2019.год.
Сарајево користи мигранте ради промјене етничке структуре
Опширније...
Преузмите Билтен