Почетна Актуелности Претходни догађаји Промоција "Независних новина"
Ел. пошта Штампа ПДФ
19.10.2011.год.
Пријем премијера Џомбића поводом почетка дистрибуције дневних новина из РС у Србији

Свечани пријем поводом почетка дистрибуције "Независних новина" и "Гласа Српске" у Београду одржан је у уторак вече 18. 0.2011. године у Вили РС на Дедињу.

Обраћање премијера РС господина Џомбића

Свечаном пријему, који су организовали Влада РС, "Независне новине" и "Глас Српске", а у техничкој организацији Представништва Републике Српске у Србији, присуствовале су многе значајне  личности из политичког, културног, привредног, научног и спортског живота Србије и РС.

Александар Џомбић, премијер РС, обраћајући се званицама, рекао је да је Влада РС подржала пројекат дистрибуције штампе из РС у Србију јер је значајно да читаоци из Србије имају правовремене, истините и објективне информације о стању у РС.

"Независне новине" и "Глас Српске" присутне су у Београду од августа о.г. по цијени од 30 динара, а до краја године биће доступне читаоцима и на цијелој територији Србије. Тиме би био постигнут циљ боље информисаности о приликама у РС, свих људи у Србији који су историјски, културно или економски повезани са РС.

Господин Млађен Цицовић, директор Представништва РС у Србији, обраћајући се званицама, рекао је: „Ми смо у овом задатку Владе препознали активност која ће у многоме олакшати нашу мисију у Србији, наш рад на јачању и унапређењу економске, научно-техничке, културне, просвјетне, спортске и сваке друге сарадње Републике Српске и Србије, јер знамо да тамо гдје на вријеме стигне права информација и сваки посао који се нађе пред нама кренуће у правом смјеру.

Обраћање директора Представништва-господина Цицовића

Чињеница да ће грађани Србије моћи сваког дана на свом киоску купити и новине из Републике Српске обрадоваће, не само овдашње земљаке, оне који ће тако добијати свјеже вијести из завичаја, него и оне који су коријеном одавде, али који желе да – из својих пословних, научно-техничких, културних, просвјетних и спортских разлога на вријеме и тачно сазнају шта се и како догађа и шта се и како ради у нашој Републици Српској.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2872
Број прегледа чланка : 4347615
Имамо 183 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

25.02.2020.год.
Трибина „Република Српска у свјетлу нових чињеница о грађанском рату у БиХ“
Опширније...
 
21.02.2020.год.
Министар Клокић посјетиће Међународни сајам туризма у Београду
Опширније...

Претходни догађаји

24.02.2020.год.
Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма
Опширније...
 
23.02.2020.год.
Одржан други Сајам завичаја у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен