Почетна Актуелности Претходни догађаји Успјешна промоција успјешног старта Музичке продукције РТРС
Ел. пошта Штампа ПДФ
30.10.2011.год.
Успјешна промоција успјешног старта Музичке продукције РТРС

Претпоследњег дана 56. Међународног београдског сајма књига (субота, 29. октобар) на штанду Републике Српске биле су четири промоције.

У 12 сати су Тања Ступар Трифуновић и Сретен Вујковић промовисали Путеве и Ревену, часописе које издају Народна и универзитетска библиотека Републике Српске (Путеви) и Центар за књигу из Бањалуке (Ревена). Тања Ступар је говорила о новој уређивачкој концепцији и новом изгледу часописа са дугом традицијом (55 година), а Сретен Вујковић о првим корацима часописа чија се редакција нада такође дугој традицији.

У 14 сати је Драган Хамовић бриљантним есејом представио двије књиге Матије Бећковића: Најскупља српска реч и Најважнија српска реч. У име издавача (Друштво за очување баштине – ДОБ, Гацко) говорила је Биљана Самарџић, а послије промоције Бећковић је на штанду Републике Српске дуго потписивао своје књиге, које је одушевљеној публици поклонио издавач.

Промоција књиге Матије Бећковића

У 15 сати је промовисана књига 101 ствар коју сам научио у школи архитектуре. Необичну књигу Метју Фредерика превели су Милица Богдановић и Јелена Станковић, а код нас се појавила у издању Архитектонско-грађевинског факултета у Бањалуци и Издавачко-графичког друштва Бесједа. Књигу су на заиста интересантан начин – углавном разговором – представили Миленко Станковић, декан АГФ, Ненад Новаковић, уредник Бесједе, и мастер архитекктуре Срђан Станковић.

Промоција Музичке продукције РТРС

У 17 сати је на штанду Републике Српске приређена озбиљна и ведра промоција Музичке продукције Радио-телевизије Републике Српске. Прво је о почетку рада Музичке продукције РТРС (април 2011.) говорио Слободан Видовић, руководилац музичке продукције, а уредница музичке продукције Маја Татић о концепту и уређивачком плану и програму, па је Саша Павловић представио етно групу “Ива“, која је песмом и музиком разгалила не само публику која је на штанд РС дошла баш због ове промоције, него и многе посетиоце сајма, који су мисли да се и поред штанда Републике Српске може проћи без застајкивања, а остали су до краја и пјевања, и свирања. Била је ово заиста успјешна промоција успјешног старта Музичке продукције РТРС.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3441
Број прегледа чланка : 13178964
Имамо 239 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...
 
17.11.2022.год.
Састaнак о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ
Опширније...

Претходни догађаји

25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
 
19.11.2022.год.
Срби имају законску могућност и моралну обавезу да спријече отимање своје имовине
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму