Почетна Актуелности Претходни догађаји Успјешна промоција успјешног старта Музичке продукције РТРС
Ел. пошта Штампа ПДФ
30.10.2011.год.
Успјешна промоција успјешног старта Музичке продукције РТРС

Претпоследњег дана 56. Међународног београдског сајма књига (субота, 29. октобар) на штанду Републике Српске биле су четири промоције.

У 12 сати су Тања Ступар Трифуновић и Сретен Вујковић промовисали Путеве и Ревену, часописе које издају Народна и универзитетска библиотека Републике Српске (Путеви) и Центар за књигу из Бањалуке (Ревена). Тања Ступар је говорила о новој уређивачкој концепцији и новом изгледу часописа са дугом традицијом (55 година), а Сретен Вујковић о првим корацима часописа чија се редакција нада такође дугој традицији.

У 14 сати је Драган Хамовић бриљантним есејом представио двије књиге Матије Бећковића: Најскупља српска реч и Најважнија српска реч. У име издавача (Друштво за очување баштине – ДОБ, Гацко) говорила је Биљана Самарџић, а послије промоције Бећковић је на штанду Републике Српске дуго потписивао своје књиге, које је одушевљеној публици поклонио издавач.

Промоција књиге Матије Бећковића

У 15 сати је промовисана књига 101 ствар коју сам научио у школи архитектуре. Необичну књигу Метју Фредерика превели су Милица Богдановић и Јелена Станковић, а код нас се појавила у издању Архитектонско-грађевинског факултета у Бањалуци и Издавачко-графичког друштва Бесједа. Књигу су на заиста интересантан начин – углавном разговором – представили Миленко Станковић, декан АГФ, Ненад Новаковић, уредник Бесједе, и мастер архитекктуре Срђан Станковић.

Промоција Музичке продукције РТРС

У 17 сати је на штанду Републике Српске приређена озбиљна и ведра промоција Музичке продукције Радио-телевизије Републике Српске. Прво је о почетку рада Музичке продукције РТРС (април 2011.) говорио Слободан Видовић, руководилац музичке продукције, а уредница музичке продукције Маја Татић о концепту и уређивачком плану и програму, па је Саша Павловић представио етно групу “Ива“, која је песмом и музиком разгалила не само публику која је на штанд РС дошла баш због ове промоције, него и многе посетиоце сајма, који су мисли да се и поред штанда Републике Српске може проћи без застајкивања, а остали су до краја и пјевања, и свирања. Била је ово заиста успјешна промоција успјешног старта Музичке продукције РТРС.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2872
Број прегледа чланка : 4347748
Имамо 228 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

25.02.2020.год.
Трибина „Република Српска у свјетлу нових чињеница о грађанском рату у БиХ“
Опширније...
 
21.02.2020.год.
Министар Клокић посјетиће Међународни сајам туризма у Београду
Опширније...

Претходни догађаји

24.02.2020.год.
Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма
Опширније...
 
23.02.2020.год.
Одржан други Сајам завичаја у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен