Почетна Актуелности Претходни догађаји Представљен бањски туризам Републике Српске
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.02.2019.год.
Представљен бањски туризам Републике Српске

Трећег дана наступа Републике Српске на 41. Међународном сајму туризма у Београду, у суботу, 23. фебруара, у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске и Представништвом Републике Српске у Србији, Групација бања Републике Српске приредила је презентацију бањских центара Републике Српске.

У Великој конференцијској сали Београдског сајма, одржана презентација бањских центара Републике Српске

Публика је имала је прилику да види промотивне филмове о бањама „Мљечаница“, „Слатина“, „Kулаши“, „Лакташи“, „Врућица“, „Дворови“ и „Вилина Влас“ и да се упозна са комплетном туристичком понудом ових бања, али и са здравственим услугама које оне нуде.

Директор Представнштва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић, говори на промоцији бањског туризама у Р. Српској

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је овом приликом да је бањски туризам један од најзначајнијих туристичких производа Српске, што је илустровао чињеницом да је у прошлој години од 930.000 ноћења њих 330.000 остварено у бањама.

Цицовић је позвао присутне да посјете неку од бања Српске, као и да се на штанду Туристичке организације Републике Српске и Представништва Републике Српске информишу шта је то што Српска нуди, шта је данас и шта жели бити у будућности.

Предсједник Групације бања Српске Александар Радошевић рекао је да су Српска и Србија толико повезане да их само формално дијеле „кућице на Дрини“, тако да се гости из Србије који дођу у Српску могу осјећати као да су ту домаћи.

Драгана Шобот је у име Привредне коморе Републике Српске исказала задовољство јер се бање Српске групно представљају на најпрестижнијем сајму у региону, а ријеч је о једном од најзначајнијих туристичких производа Српске.

Трећег дана на штанду ТОРС-а, Туристичка организација општине Лакташи представила је гастро понуду земљорадничке задруге Ливач

У оквиру трећег дана представљања на 41. Међународном сајму туризма у Београду, на штанду Туристичке организације Републике Српске и Представништва Републике Српске у Србији представљена је гастро понуда Туристичке организација општине Лакташи. Промовисани су производи занатске пиваре „Горштак” из Лакташа, земљорадничке задруге „Ливач” из Александровца и компаније „Агро дестил” из Лакташа. Традицију и звуке поткозарског краја дочарали су чланови  Kултурно-умјетничког друштва „Поткозарје” сплетом пјесама и игара из овог дијела Српске.

Звуке подкозарског краја дочаралo је Културно умјетничко друштво из Поткозарја, сплетом пјесама и игара

Трећег дана представљања винара и виноградара из Републике Српске на 10. Сајму вина „Беовајн“ Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић обишао је штанд Представништва Републике Српске у Србији.

Том приликом Цицовић изразио је задовољство успјехом винара и виноградара из Српске на такмичењу „Беовајн челенџ куп” и као посебно значајно истакао то што су они добили прилику да се представе купцима из трећих земаља.

“Општа је оцјена да смо направили одличан посао. На Беовајну је исказан велики интерес за наше произвођаче”, рекао је Цицовић и подсјетио да Представништво Републике Српске у Србији већ пету годину заредом представља произвођаче из Српске на овој манифестацији, што је допринијело њиховој афирмацији и омогућило да потврде квалитет својих производа на тржишту.

Директор Представнштва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић, на штанду Представништва Р. Српске у Србији, сa Александром Бераком власником Подрума вина из Требиња, и добитником сребрне дипломе за Жилавку берба 2018

Власник подрума „Берак” Александар Берак рекао је Срни да признање које је припало његовој винарији поредставља велики подстицај и „вјетар у леђа” да се развијају и даље. „Нико од нас не размишља да напусти Републику Српску, јер смо се увјерили да можемо живјети од свог рада, без обзира на невоље које нас могу задесити, као што је ноћашње невријеме”, рекао је Берак и истакао да је посебно значајно што се његова винарија, која од прошле године своје вино извози и у Данску, представила потрошачима из цијелог свијета.

Винари из Републике Српске освојили су једну златну и двије сребрне дипломе на 10. Сајму вина „Беовајн” у Београду у изузетно јакој конкуренцији регионалних и свјетских произвођача. Подрум „Аћимовић” из Требиња добио је златну диплому за „Жилавку Аћимовић”, берба 2018. године и сребрну диплому за „Шардоне Аћимовић”, берба 2017. године, док је Подрум породице Берак из Требиња добио сребрну диплому за „Жилавку”, берба 2018. године, а као и ранијих година запажен наступ на београдском Сајму вина имали су Подрум манастира Тврдош и Подруми „Вукоје” Требиње.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2992
Број прегледа чланка : 4947198
Имамо 74 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму