Почетна Актуелности Претходни догађаји Успјешан наступ Републике Српске на 41. Међународном сајму туризма и Сајму вина „Беовајн“
Ел. пошта Штампа ПДФ
25.02.2019.год.
Успјешан наступ Републике Српске на 41. Међународном сајму туризма и Сајму вина „Беовајн“

41. Међународни сајам туризма у Београду, највећа туристичка манифестација у Србији и југоисточној Европи, завршен је у недјељу, 24. фебруара. Учествовало је више од 650 директних излагача и суизлагача из 38 земаља, а међу њима се и ове године представила Република Српска у организацији Представништва Републике Српске и Туристичке организације Републике Српске. Истовремено са Сајмом туризма одржан је и 10. Сајам вина „Беовајн”, на којем су се, у организацији Представништва Републике Српске, представили винари и виноградари из Републике Српске.

Последњег дана сајма туризма у Београду, на штанду Представништва Републике Српске и ТОРС

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић оцијенио ја да се Српска изузетно успјешно представила на 41. Међународном сајму туризма и пратећем Сајму вина „Беовајн“ у Београду, што ће допринијети да се тренд раста туристичке привреде настави и да резултати буду још бољи.

Цицовић је рекао да је прошле године у Републици Српској остварено више од 920.000 ноћења, од чега 330.000 ноћења у бањама, те да су управо стога Представништво Републике Српске у Србији и Туристичка организација Република Српске, који су организовали наступ Српске на Сајму, акценат ставили на промоцију бањског туризма.

Млађен Цицовић, директор Представништва Р. Српске у Србији,  на штанду Р. Српске  на 41. Међународном сајму туризма и пратећем Сајму вина Беовајн у Београду

„То је туристички производ који завређује посебну пажњу. Посјета на промоцији Групације бања Републике Српске, на којој је заједнички представљено седам бања, довољна је потврда да постоји интерес за таквим туристичким производом", рекао је Цицовић и нагласио да су биле посјећене све промоције и презентације из Српске које су се нашле на програму Сајма, што указује да ће овогодишње представљање допринијети да многи изаберу Републику Српску као дестинацију на којој ће провести одмор.

Цицовић је исказао посебно задовољство што су се на Сајму вина „Беовајн“, одржаним у оквиру Међународног сајма туризма представили винари и виноградари Републике Српске и што је квалитет оног што раде препознат и признат.

„Подрум `Аћимовић` из Требиња добио је златну диплому за `Жилавку Аћимовић`, берба 2018. године, и сребрну диплому за `Шардоне Аћимовић`, берба 2017. године, док је Подрум породице Берак из Требиња добио сребрну диплому за `Жилавку`, берба 2018. године“, рекао је Цицовић.

Директор Представништва Републике Српске у Србији је рекао да је општа оцјена да је Српска направила одличан посао.

Промоција винара и виноградара поседњег дана на Сајму вина Беовајн

Посљедњег дана Сајма туризма, у недјељу, 24. фебруара, на штанду Туристичке организације Републике Српске и Представништва Републике Српске у Србији представљена је понуда локалних туристичких организација општина и градова у Републици Српској. Посебан акценат стављен је на предстојећу љетну туристичку сезону и понуду активног одмора, националне паркове Сутјеску и Kозару и авантуристичке спотове, као што су рафтинг, кањонинг, пјешачење и бициклизам. Представљене су и „сити брејк“ туре у Бањалуци и Требињу, али и манифестациони туризам у Српској, као што су предстојећи концерти и фестивали за младе, али и бројне забавне и културне манифестацији широм Српске.

Богат културно-умјетнички програм на штанду Представништва Републике Српске

Међу посјетиоцима штанда Представништва Републике Српске посљедњег дана Сајма вина „Беовајн“ владало је велико интересовање за вина из Републике Српске, нарочито за вина награђена на овогодишњем такмичењу „Беовајн челенџ куп“. Као и сваке године, веома тражена су била вина Подрума Вукоје, Требиње, и Подрума манастира Тврдош.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2992
Број прегледа чланка : 4945726
Имамо 65 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму