Почетна Актуелности Претходни догађаји Премијер Вишковић посјетио Представништво Републике Српске у Србији
Ел. пошта Штампа ПДФ
01.03.2019.год.
Премијер Вишковић посјетио Представништво Републике Српске у Србији

У четвртак, 28. фебруара, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са министром за европске интеграције Републике Српске Златаном Клокићем, посјетио је Представниништво Републике Српске у Србији.

Премијера Вишковића и министра Клокића примио је шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Предсједник Владе Р. Српске Радован Вишковић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Р. Српске Златан Kлокић са сарадницима на радном састанку са директором Представништва Српске у Србији Млађеном Цицовићем

Послије састанка, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је позвао  привреднике из Србије да инвестирају у Српску и истакао да је Влада спремна да им омогућити низ погодности.

Он је рекао новинарима да је Српска спремна да мијења законска рјешења и прилагоди их инвеститорима, с циљем да омогући запошљавање и задржи становништво.

Премијер Српске је нагласио да одлазак људи мора бити заустављен, те оцијенио да је улога влада Републике Српске и Србије да се боре за свако ново радно мјесто.

Он  је поручио да се не смије сједити скрштених руку, јер у супротном неће помоћи ни милионске инвестиције. „Не бих волио да Српска и Србија сутра нема већински српски народ“, рекао је он.

Вишковић је одао признање и захвалио шефу Представништва Републике Српске у Србији Млађену Цицовићу на ангажовању у јачању економске сарадње Српске и Србије, те поручио да се сва представништва Српске у наредном периоду морају више окренути економским питањима и јачању привредних веза.

„Србија има значајне брендове у разним областима и ми смо више него заинтересовани да се у Републици Српској што скорије отвори неки од погона“, рекао је Вишковић и додао да ће разговарати и о томе да представништва фирми Србије буду на територији Српске.

Он је напоменуо да би инвеститори из Србије могли да приватизују неко предузеће из исте или сличне бранше у Српској.

Вишковић је рекао да ће Цицовић и његови сарадници већ од понедјељка, 4. марта, почети да обилазе неке од произвођача у Србији и да им презентују погодности Српске.

Премијер Р. Српске Радован Вишковић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Kлокић и директор Представништва Српске у Србији Млађен Цицовић, обраћају се медијима

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић је, након састанка, рекао новинарима да су договорене активности које Представништво у Београду треба да реализује у наредном периоду.

„Надам се да ћемо сљедеће године говорити о успјесима. Представништво Републике Српске у Србији је једно од најактивнијих и много је допринијело јачој сарадњи Српске и Србије", нагласио је Клокић.

Директор Представништва Српске у Србији Млађен Цицовић са гостима обилази просторије Представништва

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић  је најавио и низ активности на јачању економске моћи Републике Српске и подстицању инвестиција из Србије у Српску.

„У наредном периоду посветићемо више пажње јачању привредне сарадње Српске и Србије", рекао је Цицовић.

Он је истакао да ће Представништво Српске у Србији бити ангажовано и на подстицању извоза из Републике Српске.

„Покушаћемо да у наредном периоду у Српску из Србије доведемо бар једну инвестицију. Радићемо и на малим пројектима, који запошљавају и пет радника“, рекао је Цицовић.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2992
Број прегледа чланка : 4945523
Имамо 60 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму