Почетна Актуелности Претходни догађаји Бошњак: Стварати што боље услове за лица са Дауновим синдромом
Ел. пошта Штампа ПДФ
19.03.2019.год.
Бошњак: Стварати што боље услове за лица са Дауновим синдромом

У уторак, 19. марта, помоћник министра за породицу Републике Српске Босиљка Бошњак и шеф Представништва Републике Српске у Србији посјетили су Центар  за бригу о старима, дјеци и особама са инвалидитетом Нови Београд, гдје је у току обиљежавање „Недјеље Дауновог синдрома Београд-Бањалука“.

Босиљка Бошњак, помоћница министра за породицу у Министарству породице, омладине и спорта у Влади Р. Српске, Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији и Милка Миловановић Минић, директор Центра за бригу о старима, дјеци и лицима са инвалидитетом Нови Београд

Босиљка Бошњак је нагласила значај стварања што бољих услова за напредак и бољу позицију лица са Дауновим синдромом у друштву.

- Желимо да скренемо пажњу јавности колико је значајно бити уз дјецу и младе који имају Даунов синдром како би указали да смо сви једнаки - рекла је Бошњакова .

Она је изразила задовољство што Србија и Српска сарађују и по тим питањима и што се, како је рекла, створила веза Србије и Републике Српске и у виду помоћи једних другима и у овај области.

- Желимо да ова дјеца имају што бољи третман у друштву, као и да им створимо што боље услове за даљи напредак - рекла је Бошњакова.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић напоменуо је да је дружење дјеце са Дауновим синдромом из Бањалуке и Београда организовано са циљем размјене искустава центара који о њима воде бригу.

- Представништво је од почетка подржало Даун центар из Бањалуке у вези са идејом да успостави сарадњу са удружењем из Београда како би пренијели искуства у вези са оспособљавањем дјеце и младих са Дауновим синдоромом за живот – рекао је Цицовић.

Директор Центра за бригу о старима, дјеци и лицима са инвалидитетом Нови Београд Милка Миловановић Минић рекла је да је циљ дружења да се добра пракса из Бањалуке, која је пренесена из ЕУ, устали и у Београду.

Предсједник београдског Удружења за помоћ особама са Дауновим синдромом Марија Павловић изразила је задовољство због сарадње са бањалучким Даун центром.

Психотерапеут и рефлексолог Даун синдром центра Бањалука, Зоран Јелић, ради са младима у Београду

Са младима у Београду ради психотерапеут и рефлексолог Даун синдром центра Бањалука Зоран Јелић, који је рекао да је циљ активности осамостаљење лица са овим синдромом у складу са њиховим могућностима.

„Недјељу Дауновог синдрома Београд-Бањалука“ реализује Удружење Даун синдром Београд заједно са Даун синдром центром Бањалука и Центром за бригу о старима, дјеци и особама са инвалидитетом са Новог Београда.

Представници удружења, током седмодневне манифестације ће размјењивати искуства о свему што су урадили у оспособљавању лица, а из Бањалуке у Београд су дошла и четири лица са Дауновим синдромом са пратиоцима.

Шеф Представништва Р. Српске у Србији у Центру  за бригу о старима, дјеци и особама са инвалидитетом Нови Београд, гдје је у току обиљежавање „Недјеље Дауновог синдрома Београд-Бањалука“

У оквиру „Недјеље Дауновог синдрома Београд-Бања Лука“, у четвртак, 21. марта, у 17 сати биће обиљежен Свјетски дан особа са Дауновим синдромом. Свечаности у просторијама Центра за бригу о старима, дјеци и особама са инвалидитетом на Новом Београду присуствоваће мр Ирена Јолџић, директор Центра за социјални рад Бања Лука, Невен Станић, начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику града Бања Лука, Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, и представници из Кабинета предсједника Републике Српске.

У петак, 22. марта, у 17 сати у Вили Републике Српске (Ужичка 5) у организацији Представништва Републике Српске у Србији биће приређено заједничко дружење за учеснике и организаторе ове манифестације.

Пројекат „Недјеља Дауновог синдрома Београд-Бањалука“ подржава и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Извор: Срна

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2835
Број прегледа чланка : 4223434
Имамо 77 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.01.2020.год.
Дан Републике Српске Крајишници у Новом Саду славе дан раније: 8. јануара
Опширније...
 
25.12.2019.год.
Горан Врачар добитник награде „Растко Петровић“ за поезију
Опширније...

Претходни догађаји

09.01.2020.год.
Дан Републике Српске прослављен данас и у Суботици
Опширније...
 
09.01.2020.год.
У Новом Саду свечаност поводом Дана Републике Српске
Опширније...
Преузмите Билтен