Почетна Актуелности Претходни догађаји Отворен 49. Међународни сајам намештаја
Ел. пошта Штампа ПДФ
15.11.2011.год.
Oтворен 49. Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације (УФИ)

14.11.2011. године у 11,00 часова на Београдском сајму у хали IV свечано је отворен 49. Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације (УФИ). Сајам је про-гласио отвореним Душан Петровић, министар трговине, пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Штанд РС: 49. Међународни сајам намјештаја

Након отварања сајма министар Петровић је био први посјетилац Изложбеног простора Републике Српске  на коме је Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Министарством за економске односе и регионалну сарадњу Владе Републике Српске, Представништвом Републике Српске у Србији и УСАИД Сида ФИРМА пројектом, на укупно 260 метара квадратних представила  четири компаније из Републике Српске и то: Дрвопродеx д.о.о. Бања Лука, Јавор д.о.о. Прије-дор, Sconto prom d.о.о. Приједор и ФОД д.о.о. Шековићи те Дрво кластер Бања Лука и Приједор, а на додатних 100 квадратих метара представило се и привредно друштво GMP compani d.о.о. Трн, Лакташи.

Министар Петровић је у пратњи домаћина Лаза Шиника, секретара Удружења шумарства и прераде дрвета Привредне коморе Републике Српске и Млађена Цицовића, директора Представништва Републике Српске у Србији обишао изложбени простор произвођача намјештаја из Републике Српске.

Штанд РС: Министар Петровић у посјети на 49. Међународном сајму намјештаја

Произвођачи намјештаја из Републике Српске су на својим изложбеним просторима представили, на овогодишњем сајму, најновије производе, који су израђени углавном од чистог домаћег масивног дрвета најбољег квалитета, по савременим технологијама.

Тако предузеће "Јавор" из Приједора, које већ има салон у Београду, представило се својим кухињама и спаваћим собама од масивног храстовог дрвета, које уз специјални поступак бојења дају старински изглед намјештају. Предузеће ФОД из Шековића, своје производе већ извози на тржиште ЕУ у вриједности од милион евра  на годишњем нивоу, а ове године отвара салон намјештаја у Београду, представило се на сајму дјечијим спаваћим собама и већ награђиваним креветима од пуног дрвета.
ГМП из Трна, стално биљежи раст производње упркос економској кризи, представило је и ове године свој тапацирани намјештај, а фирма "Урбан намјештај" која ради у оквиру "Сконтопрома" из Приједора, представила је такође тапацирани намјештај за дневне и спаваће собе. Док је предузеће "Дрвопродекс" из Бањалуке представило подне облоге из најновијег производног програма, а на штанду Привредне коморе представљени су сви остали произвођачи из Републике Српске каталошки, као и  два удружења дрвне индустрије из Приједора и Бањалуке.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3441
Број прегледа чланка : 13178579
Имамо 144 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...
 
17.11.2022.год.
Састaнак о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ
Опширније...

Претходни догађаји

25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
 
19.11.2022.год.
Срби имају законску могућност и моралну обавезу да спријече отимање своје имовине
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму