Почетна Актуелности Претходни догађаји Почели Дани Градишке у Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
11.04.2019.год.
Почели Дани Градишке у Београду

Данас је у 12 часова, отварањем штанда Туристичке организације Градишка у Кнез Михаиловој улици, почела манифестација Дани Градишке у Србији, у организацији Града Градишка, и уз сарадњу са Туристичком организацијом Градишка, Завичајним музејем Градишка, Удружењем ликовних умјетника Градишке, Градским позориштем Градишка и београдском општином Палилула, и уз подршку Представништва Републике Српске у Србији. На отварању је у умјетничком дијелу програма наступила пјевачка група „Перла“ Културно-умјетничког друштва Коловит из Градишке а кроз презентације су приказани туристички и природни потенцијали Градишке.

Отварању штанда TO Градишка присуствовали су Зоран Аџић градоначелник Градишке, Миленко Павловић, предсједник скупштине Градишке и Борислав Максимовић, сарадник за културу и просвјету у Представништву Р Српске у Србији

Отварању штанда су присуствовали Зоран Аџић градоначелник Градишке, Миленко Павловић, предсједник скупштине Градишке и Борислав Максимовић, сарадник за културу и просвјету  у Представништву Републике Српске у Србији.

Градоначелник Аџић је изјавио да ће Градишка кроз мултимедијалне презентације и промотивне материјале представити историју, културу, традицију и туристичке потенцијале Градишке у циљу промоције града и привлачења туриста.

Манифестација „Дани Градишке у Београду“ наставља се вечерас у 18 сати свечаним отварањем у Центру за културу „Влада Дивљан“ уз презентацију гастрономија Лијевча поља и Поткозарја у организацији Туристичке организације општине Градишка, изложбу графика др Борислава Шокчевића „Градишка некад и сад“ и изложбу слика 15 година Градишке колоније у организацији Завичајног музејa Градишка и Удружења ликовних умјетника Градишка, уз наступ дјевојачке пјевачка групе Перла КУД-а „Коловит“. Након тога у 20 сати на великој сцени Центра за културу „Влада Дивљан“ представиће се Градско позориште Градишка са представом „Љубав“.

Наступ пјевачке групе „Перла“ Културно-умјетничког друштва Коловит из Градишке

За сутра је предвиђена презентацију туристичке понуде на штанду од 11 сати у Кнез Михаиловој 5, а у 19 сати у Скупштини града Београда биће отворена изложба и промовисан албум Грађанска Градишка – „Мали Београд“ који кроз збирке фотографија и разгледница осликавају живот становника и развијеност друштвеног живота Градишке од почетка 20. вијека до почетка Другог свјетског рата.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2961
Број прегледа чланка : 4664308
Имамо 62 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.05.2020.год.
Руска медицинска помоћ за Републику Српску
Опширније...
 
11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...

Претходни догађаји

09.05.2020.год.
Донација Руске хуманитарне мисије стигла у Републику Српску
Опширније...
 
06.04.2020.год.
Србија и Српска јединствене и у овим тешким тренуцима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму