Почетна Актуелности Претходни догађаји Почео „Београдски Шопен фест 2019“
Ел. пошта Штампа ПДФ
14.04.2019.год.
Почео „Београдски Шопен фест 2019“
Данас у 12 сати на Факултету музичке уметности у Београду, почела је „Пијанистичка ревија младих талената“ у оквиру манифестације „Београдски Шопен фест 2019“. Ова ревија окупља ученике и студенте клавира из Србије и региона, настављајући традицију некадашње ревије младих талената Шопенијаде, претече Београдског Шопен феста, коју је покренула и основала проф. Јокут Михаиловић.

На Факултету музичке умјетности почела манифестација „Београдски Шопен фест 2019“

На ревији се изводи слободан програм у трајању до 20 минута, а чији су аутори композитори из епохе Фредерика Шопена – епохе романтизма. Циљ програма је музицирање талентованих младих пијаниста у славу имена великог композитора, у форми опуштеније концертне праксе у односу на класичне концертне наступе, испите или такмичења, без такмичарске тензије или страха од строге оцјене.

Пијанистичка Ревија као вид другачијег приступа и сагледавања концертног подијума, од посебног је значаја и као фактор мотивације у развоју младих пијаниста, те доприноси и међусобном дружењу кандидата, размјени искустава и растерећеном слушању програма.

Наступ Милене Шишић на „Београдском Шопен фесту 2019“

На ревији која је трајала осам сати, наступиило је преко тридесет младих талената. Млади пијаниста Саша Божић из Републике Српске наступа на фестивалу 17.04. у 19:00 у оквиру „Подијума младих талената“ у Италијанском институту за културу у Београду (Кнеза Милоша 56). Саша Божић је рођен је у Бијељини 1998. године. Клавир је почео свирати са 15 година у СМШ „Стеван Стојановић Мокрањац“ у Бијељини, на одсjеку – музички сарадник. Наставу клавира је похађао у класи проф. Александре Радосављевић.

Након завршене средње музичке школе у којој је проглашен за ђака генерације уписао је Академију умјетности Универзитета у Бањoj Луци, као првопласирани кандидат на пријемном испиту на смjеру – клавир, у класи пијанисте и проф. Дејана Јанковића.

Освојио је више награда na међународним и републичким такмичењима у дисциплини клавир соло, међу којима се издвајају: прва награда и побједник најстарије категорије на Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије, те прве награде на пијанистичким такмичењима у Сремској Митровици и Аранђеловцу. Освојио је награде у дисциплинама хармонија и музички облици на Републичком такмичењу, као и међународном такмичењу „Корнелије Станковић“ у Београду.

Наступ Марка Симића на „Београдском Шопен фесту 2019“

Поред многобројних јавних наступа, издвајају се наступи на међународном фестивалу „Дани Владе С. Милошевића“, наступи у оквиру Ноћи музеја и Светског дана музике.

Наступ Ђурђине Спасојевић на „Београдском Шопен фесту 2019“

Свечано отварање Београдског Шопен фестивала најављено је у 19 сати у понедељак, 15. априла у Народном позоришту у Београду, на сцени Раша Плаовић, уз наступ пијаниста Деане Патаковић и Небојше Максимовића.
 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2961
Број прегледа чланка : 4667484
Имамо 66 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.05.2020.год.
Руска медицинска помоћ за Републику Српску
Опширније...
 
11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...

Претходни догађаји

09.05.2020.год.
Донација Руске хуманитарне мисије стигла у Републику Српску
Опширније...
 
06.04.2020.год.
Србија и Српска јединствене и у овим тешким тренуцима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму