Почетна Актуелности Претходни догађаји Новосадски студенти из Републике Српске јуче у Представништву Републике Српске у Србији
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.04.2019.год.
Новосадски студенти из Републике Српске јуче у Представништву Републике Српске у Србији

Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији примио је јуче делегацију Удружења студената из Републике Српске који студирају у Новом Саду: Милана Пудара, студента Правног факултета (предсједник удружења), Дејана Пудара, студента мастер студија Факултета техничких наука, смјера саобраћај и Андреја Јусуповића, студента Факултета техничких наука, смјера мехатроника.

Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији са члановима Удружења новосадских студената из Р. Српске у Представништву

Представници Удружења новосадских студената из Републике Српске рекли су да је њихово удружење основано у Новом Саду 16. априла ове године и да је на оснивачкој скупштини у амфитеатру Спенса за предсједника изабран студент Правног факултета Милан Пудар из Невесиња. Студенти су потом представили циљеве рада свог удружења којем ће у фокусу бити стварање веза између студента из Републике Српске и студената из Србије, кроз дружења у спортским активностима, тематским путовањима и другим активностима у циљу ближег упознавања и размјене искустава у учењу и креативном слободном времену, а најавили су и да ће посебну пажњу посветити активном раду на омасовљењу чланства међу студентима из Српске и повезивању са институцијама Универзитета у Новом Саду, Града Новог Сада и Покрајинске владе.

Млађен Цицовић је истакао да ће Представништво подржати све активности које су у функцији подстицања и јачања сарадње између Републике Српске и Србије, повезивања студената из Републике Српске и студената из Србије.

- Представништво ће, као и у свим сличним приликама у сарадњи коју остварује са другим удружењима и организацијама, пружити подршку активностима овог студентског удружења, како у развоју веза између Универзитета у Новом Саду и универзитета у Српској, тако и у активностима које се организују у сврху јачања идентитета нашег народа кроз културу, умјетност, и посебно заштиту српског језика и писма - рекао је Цицовић.

Новосадски студенти су пријем и разговор са шефом Представништва Републике Српске у Србији оцијенили као велики подстрек већ у првим корацима свог удружења и рекли да ће прве акције бити хуманитарне активности, организовање трибина и предавања кроз које се промовишу култура, умјетност, заштита српског језика и писма, као и укупна сарадње Републике Српске и Србије.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2990
Број прегледа чланка : 4940013
Имамо 67 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму