Почетна Актуелности Претходни догађаји Представљена понуда Олимпијског центра Јахорина
Ел. пошта Штампа ПДФ
08.12.2011.год.
Представљена понуда Олимпијског центра Јахорина

Само дан послије отварања изложбе туристичких фотографија Републике Српске у изложбеном простору Туристичко-информативног центра у Кнез Михаловој 6 и потписивања Протокола о сарадњи туристичких организација Београда и Бањалуке, приређена је  промоција једне од најатрактивнијих туристичких дестинација Републике Српске, Олимпијског центра Јахорина, а уприличено је и потписивање Протокола о дугорочној сарадњи Источног Сарајева и Београда.

Промоција Јахорине у Туристичко-информативном центру Београда одржана  је у вријеме почетка овогодишње зимске сезоне, што је прави тренитак, јер је истог дана на Београдском сајму отворен традиционални Међународни сајам зимске опреме, туризма и рекреације.

Поред редовних сајамских презентација, ово је још једна активност Представништва Републике Српске у Србији на промоцији туризма Републике Српске. Представништво је као институција помогло, не само организацију промоције Јахорине, него и потписивање Протокола о сарадњи туристичких организација Београда и Источног Сарајева, јер је то још један важан сегмент у укупној сарадњи Србије и Републике Српске - рекао је на почетку презентације директор Представништва РС у Србији Млађен Цицовић и нагласио: - Београд је битан за промоцију Јахорине, јер 60 одсто гостију на овој планини чине туристи из Србије!

Промоција Јахорине - г. Веселинов, г. Соколовић и г. Цицовић

Говорећи о побољшању туристичке понуде, директор продаје у  Олимпијском центру Јахорина, Драган Соколовић је рекао да се ова планина у протеклих неколико година вратила на тржиште као зимска дестинација, највише захваљујући Београду, и нагласио да је посљедњих година на Јахорини много уложено у модернизацију, тако да сада на њој постоје два модерна шестосједа, чиме је капацитет повећан на превоз 10.000 скијаша на сат, а и систем за вјештачко освјежавање снијега је у пуној функцији, на 3.300 метара скијашке стазе. Уз све то, стазе су уређене и очишћене, што је ранијих година била највећа замјерка посјетилаца.

Олимпијски центар Јахорина

Иначе, смјештајни капацитет Јахорине је 4.000 кревета, а цијене су остале на нивоу од прошле године, непромјењене, тако да шестодневни ски-пас кошта 75 евра, а цијене смјештаја су од 25 евра за полупансион па навише.

Директор Туристичке организације Београда, Дејан Веселинов је поздравио потписивање Протокола о сарадњи Београда и Источног Сарајева и изразио жељу ове организације да помогне, прије свега, промоцију Јахорине у Београду, а касније, размјеном информација, и организацију заједничких манифестација како би постали атрактивнији за трећа тржишта, као што су Јапан, Русија, Кина.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2879
Број прегледа чланка : 4354688
Имамо 82 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

27.02.2020.год.
Шести пријем поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава Републике Српске
Опширније...
 
25.02.2020.год.
Трибина „Република Српска у свјетлу нових чињеница о грађанском рату у БиХ“
Опширније...

Претходни догађаји

24.02.2020.год.
Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма
Опширније...
 
23.02.2020.год.
Одржан други Сајам завичаја у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен