Почетна Актуелности Претходни догађаји Дониране књиге библиотеци Вуковог завичаја у Лозници
Ел. пошта Штампа ПДФ
09.05.2019.год.
Дониране књиге библиотеци Вуковог завичаја у Лозници

Представништво Републике Српске у Србији донирало је у сриједу, 8. маја, Библиотеци Вуковог завичаја у Лозници донацију књига из Српске.

Дониране су књиге које су прошле године биле изложене на штанду Републике Српске на Међународном сајму књига у Београду, саопштено је из Представништва Републике Српске.

Борислав Максимовић, стручни сарадник Представништва Р. Српске у Србији са Мирјаном Пејак, директорицом библиотеке у Лозници

Књиге је у име Представништва Републике Српске у Србији уручио самостални стручни сарадник за развој и унапређење културне и просвјетне сарадње Борислав Максимовић.

Ова донација је организована у оквиру акције даривања нових књига аутора и издавача из Републике Српске библиотекама у Србији, коју Представништво Републике Српске у Србији реализује већ седам година.

Драган Стошић, модератор и библиотекар у Лозници, Душко М. Петровић, књижевник и Борислав Максимовић, стручни сарадник Представништва Р. Српске у Србији

У оквиру посјете Лозници одржана је и промоција изабраних и нових дјела Душка М. Петровића, објављених поводом 50 година књижевног рада (1968—2018) у три књиге – „У капели радости“ (изабрана и нова лирика), „У држави која је нужни смештај“ (изабране и нове сатире) и „У споју духовитости и духовности“ (свакодневници, бесједе, каприци, разговори, критике).

Књиге су објављене у издању Представништва Републике Српске у Србији, Фондације „Радост“ из Београда и издавачке куће „Бесједа“ из Бањалуке.

Душко М. Петровић рођен је 1948. године у БиХ. Школовао се у Дрвару и Београду. 

Лирику и сатиру објављивао је у свим значајнијим српским часописима и листовима. 

„Ода која хода“, „Брод плови, мишеви беже“, „Сликовница за одрасле“, „Шампањац у тетрапаку“ су неке од књига које је овај писац објавио од 1971. године. За своје стваралаштво добио је многобројне награде, међу којима су награда Унеска за сатиричну поезију, „Кочићева награда“, награда „Димитрије Давидовић“ и друге.

Представништво Српске до сада је поклонило 7.900 књига библиотекама у 15 градова и општина у Србији.

Ове године књиге из Републике Српске дароване су библиотекама у Смедеревској Паланци и Сремској Митровици.

Извор: Срна

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2990
Број прегледа чланка : 4940143
Имамо 76 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму