Почетна Актуелности Претходни догађаји Предузећа из Српске на сајму технике у Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
21.05.2019.год.
Предузећа из Српске на сајму технике у Београду

На Међународном сајму технике и техничких достигнућа, који је у уторак, 21. маја, отворен у Београду, учествују и привредници из области металске и електро индустрије из Републике Српске.

На 63. водећој регионално развојно технолошкој манифестацији присутно је више од 600 директних и индиректних излагача из више од 30 земаља са четири континента.

Република Српска на 63. Међународном сајму технике и техничких достигнућа

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић нагласио је да је и овогодишњи сајам прилика за представљање привредних потенцијала из Српске, као и за склапање нових послова.

„Сајмови су прилика да се потенцијалним купцима покажу нови производи и нове технологије, да се упореде са другима и да се уговоре одређени послови“,  рекао је Ђурић новинарима.

Он је додао да се у оквиру сајма одржава неколико пратећих манифестација, што привредницима из Српске пружа могућност да чују нешто ново и да своје производе упореде са другима.

Ђурић је напоменуо да ће се Привредна комора Републике Српске трудити да за наредни сајам обезбиједи већи број учесника и већу покривеност трошкова.

Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић са предсједником Привредне коморе Р. Српске Борком Ђурићем и шефом Представништва Р.Српске у Србији Млађеном Цицовићем, обишао изложене производе предузећа из Српске

Сајам је отворио министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић, који је претходно са Ђурићем и директором Представништва Републике Српске у Србији Млађеном Цицовићем обишао изложене производе предузећа из Српске.

Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић отвара 63. Међународни сајам технике и техничких достигнућа

На отварању сајма Поповић је нагласио да развој малих и средњих предузећа са иновативном и дигиталном компонентом представља посебну шансу за Србију.

„Мала и средња предузећа јесу кичма модерне економије“, рекао је он, нагласивши значај сарадње Владе Србије са европским партнерима на развоју малих и средњих предузећа.

Поповић је указао и на неопходност развоја роботике за производњу у малим и средњим предузећима на чему ће, како је рекао, Влада Србије, такође, активно радити са европским партнерима.

На сајму су представљене четири компаније из Р. Српске - Фабрика алатних машина „Нови Јелшинград“, „Алф-ом“, „Три бест“ из Бањалуке и „Елкер“ из Љубије

На сајму, на штанду од 85 метара квадратних, представљене су четири компаније из Републике Српске - Фабрика алатних машина „Нови Јелшинград“, „Алф-ом“  и „Три бест“  из Бањалуке, те „Елкер“  из Љубије, док је више од 20 фирми представљено путем каталога.

Наступ привредника из Српске организовала је Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Спољнотрговинском комором БиХ и Представништвом Српске у Србији.

Међународни сајам технике и техничких достигнућа међу најзначајнијим је привредним и технолошким догађајима у југоисточној Европи и има изузетан утицај на развој индустрије у Србији и региону.

Представништво Републике Српске у Србији од 2014. године подржава учешће привредника и компанија из Српске на том сајму.

Овогодишњи 63. Међународни сајам технике и техничких достигнућа, на Београдском сајму, трајаће до петка, 24. маја.

Извор: Срна

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2990
Број прегледа чланка : 4939914
Имамо 70 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму