Почетна Актуелности Претходни догађаји Отворен 5. Фестивал туристичких дестинација и манифестацја „Београдски манифест“
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.05.2019.год.
Отворен 5. Фестивал туристичких дестинација и манифестацја „Београдски манифест“

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић, отвара 5. Фестивал туристичких дестинација и манифестација „Београдски манифест“

„Београдски манифест”, на којем учествују и излагачи из Републике Српске, Словеније и Црне Горе, представља својеврсни сајам туризма на отвореном, а амбиција је да добије регионални карактер и да учествују и друге земље региона, рекао је у петак, 24. маја,  министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић, отварајући 5. Фестивал туристичких дестинација и манифестација.

Свечаном отварању присуствовали су и помоћница министра трговине и туризма Р. Српске Драгана Ристић и савјетник министра трговине и туризма Миладин Лазић са сарадницима

Свечаном отварању присуствовали су и помоћница министра трговине и туризма Републике Српске Драгана Ристић и савјетник министра трговине и туризма Миладин Лазић.

Ристићева је у изјави за Срну рекла да су регионална туристичка повезаност и промоција од великог значаја за развој туризма у Републици Српској  и да  овај фестивал предствља одличну прилику за промоцију нових туристичких потенцијала Републике Српске и за њихово приближавање туристима из Србије и региона.

Она је истакла да су новитети у туристичкој понуди Републике Српске многобројни, прије свега, када је у питању адреналински туризам, етнотуризам, планински туризам.

Према њеним ријечима, након одржавања Европског олимпијског фестивала младих, Источно Сарајево и Јахорина постали су препознатљиви у свијету спорта, што ће несумњиво утицати на развој туризма у Републици Српској.

„Оно што краси нашу туристичку заједницу је спремност, првенствено Министарства трговине и туризма, а и наших туристичких организација и туристичких радника да се повежу са свијетом и обогате нашу туристичку понуду”, закључила је Ристићева.

Савјетник министра трговине и туризма Републике Српске Миладин Лазић рекао је да о повезаности и одличним односима Србије и Српске и у области туризма свједочи прилика да Српска представи своје туристичке потенцијале на регионалном фестивалу туристичких дестинација и манифестација.

„Веома смо задовољни што и ове године, осим промоције туристичке понуде Србије, и ми из Српске имамо прилику да представимо своје потенцијале што свједочи о повезаности и у области туризма између наше двије земље”, рекао је Лазић Срни.

Он је навео да ће туристички потенцијал Српске бити представљен кроз туристичке организације Српске, те да ће акценат бити стављен на бањски, планински, зимски, авантуристички и етно-туризам, као најуспјешније видове туризма у Републици Српској.

Лазић је напоменуо да Министарство трговине и туризма подржава сваку манифестацију ове врсте на којој Република Српска има прилику да представи своје туристичке потенцијале на регионалном нивоу.

Туристичка организација Р. Српске у сарадњи са Представништвом Р. Српске,  већ трећу годину заредом учествује на „Београдском манифесту“

Током три дана тарајања фестивала, од 24. до 26. маја, на штанду Туристичке организације Републике Српске понуду ће представити Олимпијски центар „Јахорина“,  Бања „Врућица”, Етно-село „Станишићи”, Винарија „Пајић” и Визитор центар „Пецка”. Посјетиоци ће моћи да се упознају и о Европском зимском фестивалу младих, а биће приказан нови промотивни видео Српске и промотивни видео „Дрил енд чил” фестивала.

Бранка Спасојевић из Туристичке организације „Јахорина”

Бранка Спасојевић из Туристичке организације „Јахорина” рекла је Срни да ће, након успјешне зимске туристичке сезоне у ОЦ „Јахорина”, на „Београдском манифесту“ бити представљени љетни садржаји, као и све што ће се дешавати у току наредне зимске сезоне.

„Биће доста нових пројеката, као што је изградња највећег `алпин костера`, мислим чак и у Европи, а прави се и гондола – кабинска жичара која ће бити завршена до почетка наредне зимске сезоне. Хотели ће представити пакете које гости могу користити током ове љетне сезоне на Јахорини", навела је Спасојевићева.

Културно-умјетнички програм на свечаном отварању „Београдског манифеста“

У сарадњи са Представништвом Републике Српске, Туристичка организација Републике Српске већ трећу годину заредом учествује на „Београдском манифесту“, највећем фестивалу  туристичких  дестинација и манифестација у региону.

Извор: Срна

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2990
Број прегледа чланка : 4940104
Имамо 71 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму