Почетна Актуелности Претходни догађаји Бањалучки и београдски факултети безбједности јачају сарадњу
Ел. пошта Штампа ПДФ
19.06.2019.год.
Бањалучки и београдски факултети безбједности јачају сарадњу

Декан бањалучког Факултета безбједносних наука доц. др Предраг Ћеранић и декан београдског Факултета безбедности проф. др Владимир Цветковић договорили су у сриједу, 19. јуна, у Београду низ заједничких активности са циљем даљег јачања академске сарадње.

Предраг Ћеранић, декан бањалучког факултета безбједносних наука, Владимир Цветковић декан београдског Факултета безбедности и Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији

Послије састанка, којем је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, Ћеранић је нагласио значај размјене искуства као и свеукупне сарадње двије високошколске установе.

„Изузетно смо задовољни постигнутим договором и ми из Бањалуке сматрамо да споразум о специјалним везама Републике Српске и Србије не смије да остане мртво слово на папиру већ да то мора бити саставни дио нашег друштвеног живота“,  рекао је Ћеранић новинарима.

Ћеранић је напоменуо да је безбједност данас дио сваке сфере друштвене активности, па и академске.

„Сходно томе постигли смо одређене договоре о заједничким активностима и у области размјене наставника, студената, заједничке сарадње на том пољу, али и врло важне издавачке дјелатности“,  рекао је Ћеранић.

Према његовим ријечима, представници бањалучког факултета ускоро треба да учествују на округлим столовима у Србији гдје ће се говорити о увођењу новог предмета безбједносна култура или безбједност и заштита.

Ћеранић је напоменуо и да бањалучки Факултет безбједности планира да то исто представи Влади Републике Српске и ресорном министарству.

„Искуства из Србије су нам увијек добродошла у смислу њихове примјене у Српској“, рекао је он, додавши да су на јесен планиране спортске активности два факултета са московским Факултетом безбједности.

Цветковић је нагласио да су два факултета веома сродна, како по програму тако и по циљевима и начину на који раде у својим академским срединама.

„Два факултета имају и могућност да развијају заједничку издавачку дејлатност и за књиге које су интересантне не само стручној већ и широј јавности“, рекао је он.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији је истакао да је Представништво, у оквиру програмског опредјељења јачања и подстицања сарадње у области образовања између Републике Српске и Србије организовало данашњи састанак.

„Састанак са београдским Факултетом безбедности, који је сигурно у региону факултет који заузима водеће мјесто у области образовања, јесте посебно значајан јер ће наш Факултет бити у прилици да на најбољи начин и са неким ко жели да пренесе искуства свакодневно ради и да постиже што боље резултате“, рекао је он.

Састанак је припремљен и организован уз посредовање Представништва Републике Српске у Србији сходно протоколима о сарадњи између Републике Српске и Републике Србије, a у склопу програмских активности Представништва на унапређењу просвјетне и научно-техичке сарадње између Републике Српске и Републике Србије.

Извор: Срна

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2963
Број прегледа чланка : 4676423
Имамо 67 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.05.2020.год.
Руска медицинска помоћ за Републику Српску
Опширније...
 
11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...

Претходни догађаји

09.05.2020.год.
Донација Руске хуманитарне мисије стигла у Републику Српску
Опширније...
 
06.04.2020.год.
Србија и Српска јединствене и у овим тешким тренуцима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму