Почетна Актуелности Претходни догађаји Пријем за најбоље средњошколце
Ел. пошта Штампа ПДФ
22.06.2019.год.
Пријем за најбоље средњошколце

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина угостили су најбоље матуранте из Србије и Р. Српске на традиционалном, осамнаестом по реду пријему

Принц Александар и принцеза Катарина Карађорђевић вечерас су у Београду приредили традиционални пријем за више од 600 најбољих ученика завршних разреда средњих школа из Републике Српске и Србије.

Њ.К.В. са Младеном Шарчевићем, министром, просвете, науке и технолошког развоја у Влади Србије и Наталијом Тривић, министром просвјете и културе у Влади Р. Српске

Пријему је присуствовала и министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић, која је честитала најбољим матурантима, истакавши да су они будућност Републике Српске и Србије.

„Овдје су најбољи средњошколци, ученици генерација и могу да кажем да смо заиста и почаствовани што имамо тако паметну дјецу, такву младост која ће у будућности водити Републику Српску и Србију", рекла је Тривићева.

Тривићева је истакла да пријем на Белом двору за најбоље средњошколце представља велику част и подстрек за будући рад  јер показује да се цијене праве вриједности.

Принц Александар Карађорђевић и министар просвете науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић честитали су најбољима за велики успјех.

„Желим вам да и даље будете најбољи. Ви сте будућност Србије и Републике Српске“, рекао је принц Александар.

Шарчевић је нагласио да се образовању у Србије придаје велики значај, као и сарадњи са Републиком Српском у тој области, указавши да ће тако и даље бити.

Престолонаследник Александар уручује похвалнице најбољим матурантима

Пријему је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, који је изразио задовољство што су најбољи средњошколци из Српске, њих 34, и ове године на Белом двору са вршњацима из Србије.

„Сама чињеница да ће бити у прилици да се упознају са породицом Карађорђевић, за њих представља посебан дозивљај, као и дружење са ученицима из цијеле Србије“, рекао је Цицовић.

Он је напоменуо да је овај пријем и за Представништво Републике Српске у Србије од посебног значаја, зато што сваки  сусрет најбољух ученика Србије и Српске је гаранција да  односи Србије и Српске имају будућност  и да  ће трајно бити  добри.

Карађорђевиће у подршци најбољим средњошколцима Републици Српској и Србије прате компаније „Ен-Си-Ар корпорејшн“ и  „Линк груп“.

Уважени гости са хором Апостолске хришћанске цркве из САД

Као и претходних година, Представништво Републике Српске у Србији је финансијски подржало овај пријем и у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске организовало учешће најбољих матураната гимназија из Републике Српске на свечаном пријему у Белом двору.

Извор: Срна

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2738
Број прегледа чланка : 3768705
Имамо 65 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

10.09.2019.год.
Промоција прва два тома Eнциклопедије Републике Српске на Врачару
Опширније...
 
10.09.2019.год.
Даун синдром центар Бањалука учествуjе на Међународном инклузивном фестивалу „Арт зона за све“ у Зајечару
Опширније...

Претходни догађаји

11.09.2019.год.
Цвијановић: „Дани Српске у Србији“ додатно јачање веза Србије и Српске
Опширније...
 
10.09.2019.год.
Херцеговци и пријатељи даровали крв у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен