Почетна Актуелности Претходни догађаји У насељу Бусије одржана јубиларна, десета манифестацијa „Kрајишке пјесме, игре и обичаји – Бусије 2019“
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.06.2019.год.
У насељу Бусије одржана јубиларна, десета манифестацијa „Kрајишке пјесме, игре и обичаји – Бусије 2019“

У земунском насељу Бусије одржана манифестација „Kрајишке пјесме, игре и обичаји – Бусије 2019“

Данас је (23.јуна 2019) у познатом избјегличгом насељу Бусије код Земуна одржана десета манифестација „Kрајишке пјесме, игре и обичаји – Бусије 2019“.

Mинистар одбране Србије Александар Вулин, директор полиције Владимир Ребић, представник Комесеријата за избеглице и миграције Србије Иван Георгинов, заменик председника општине Земун Дамир Kовачевић и представник општине Звездара Милош Игњатовић

Јубиларној смотри крајишких културно-умјетничких група, такмичењу у кошењу траве, сеоском вишебоју и традиционалним дисциплинама као што су вучење конопца и бацање камена с рамена, која је ове године била под мотом „Ко ће нас уздићи ако ми сами нећемо“, присуствовали су министар одбране Републике Србије Александар Вулин, директор полиције Владимир Ребић, представник Комесеријата за избеглице и миграције Република Србија Иван Георгинов, заменик председника општине Земун Дамир Kовачевић, представник општине Звездара Милош Игњатовић и представник Представништва Републике Српске у Србији Бранко Ковачевић.

Молитва за све погинуле у ратовима 90-их

Централни део манифестације била је молитва за све погинуле у ратовима 90-их, а  положени су и вијенци свјежег цвијећа на спомен чесму у порти цркве св. Ћирила и Методија. У оквиру ове манифестације која се одржава поводом свјетског Дана избјеглица приређена је и показна вјежба жандармерије Републике Србије.

Наступ крајишких кулутно-умјетничких група

Уз народне игре КУД-ова из Крајине и Републике Српске и народних спортских такмичења, овај дан у којем било и доста сјетног сјећања и прича о „старом крају“, о љепотама завичаја и завичајних пјесама завршио се косидбом у којој је, и поред обилне кише, учествовало тридесет врсних косаца.

Представник Представништва Р. Српске у Србији Бранко Ковачевић, примио је у име Представништва Плакету, у знак захвалности за подршку манифестацији

Представништво Републике Српске, које је – уз Општину Земун и Секретаријат за културу града Београда – помагало и помаже ову народну, завичајну манифестацију, добило је данас у знак захвалности Плакету, која ће, уз остале добијене у сличним приликама, красити витрину Представништва.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2681
Број прегледа чланка : 3608971
Имамо 89 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

09.07.2019.год.
Сутра у Матици српској свечано уручење признања „Бела голубица“
Опширније...
 
03.07.2019.год.
Почиње Дванаеста међународна уметничка колонија у Крчедину
Опширније...

Претходни догађаји

10.07.2019.год.
Признање „Бела голубица“ Матији Бећковићу и Жан Кристофу Бисону
Опширније...
 
04.07.2019.год.
Oтворена Дванаеста међународна умјетничка колонија у Kрчедину
Опширније...
Преузмите Билтен