Почетна Актуелности Претходни догађаји Пехари за побjеднике Тесла релија на Фрушкој гори
Ел. пошта Штампа ПДФ
18.07.2019.год.
Пехари за побjеднике Тесла релија на Фрушкој гори

Тринаест електричних и хибридних аутомобила са посадама из Србије, Бугарске, Аустрије и Словеније такмичило се на другом Тесла релију, којим је завршен овогодишњи седми Тесла глобал форум.

Додијељени пехари за побjеднике Тесла релија на Фрушкој гори

Након одржане двије етапе које су вожене по Фрушкој гори у дужини од триста километара, подијељени су пехари освајачима бодова за интернационални Еко рели куп. У категорији електричних аутомобила доминирали су возачи из Бугарске. Прво мјесто освојио је Маринов Милен, друго Томов Румен а треће Маринов Јордан. Код хибридних возила злато је припало Лемеж Анжеу из Словеније, сребро Бошковић Срђану а бронза Манојловић Татјани. Збирно у купу нација побиједила је Бугарска испред Србије и Словеније. Побједник купа тимова је екипа РТС-а, други је тим Поршеа а трећи Топ рента кар.

Ово није брзински већ еколошки рели у коме се мјери прецизност у вожњи, односно задата брзина, нагласио је директор Тесла релија, Драган Шкрњић, истичући да је захваљујући овом такмичењу у Србији по први пут инсталиран брзи пуњач од 75 киловата. Србија је до сада, углавном на граничним прелазима имала само пуњаче од 50 киловата.

Директор Тесла глобал форума, Горан Марић истиче да се употребом возила са нултом емисијом штетних гасова, на постулатима идеја Николе Тесле, жели утицати на возаче, грађане али и на јавност у Србији о важности очувања животне средине, а посебно када је ријеч о националном парку Фрушкој гори.

На овогодишњем Тесла релију представили су се и домаћи произвођачи електричних бицикала из „Е Приме“. Ријеч је о производу са нашим конструкцијским рјешењима и дизајном, који је по квалитету и цијени конкурентан на свјетском тржишту.

Употреба електричних возила у Србији још увијек је у повоју, а да би достигли земље региона неопходно је да држава омогући субвенције како би еколошка возила била доступнија свима који желе да сачувају животну средину, порука је организатора Тесла глобал форума.

Извор: РТВ Војводина

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2835
Број прегледа чланка : 4209894
Имамо 62 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.01.2020.год.
Дан Републике Српске Крајишници у Новом Саду славе дан раније: 8. јануара
Опширније...
 
25.12.2019.год.
Горан Врачар добитник награде „Растко Петровић“ за поезију
Опширније...

Претходни догађаји

09.01.2020.год.
Дан Републике Српске прослављен данас и у Суботици
Опширније...
 
09.01.2020.год.
У Новом Саду свечаност поводом Дана Републике Српске
Опширније...
Преузмите Билтен