Почетна Актуелности Претходни догађаји Синоћ у Ужицу свечано отворено 11. „Лицидерско срце", фестивал сутра у Републици Српској, у Вишеграду и Андрићграду
Ел. пошта Штампа ПДФ
16.08.2019.год.
Синоћ у Ужицу свечано отворено 11. „Лицидерско срце", фестивал сутра у Републици Српској, у Вишеграду и Андрићграду

Под покровитељством предсједника Републике Србије Александра Вучића синоћ је у Ужицу свечано отворен 11. Међународни дечји фестивал фолклора „Лицидерско срце“. Добродошлицу гостима и учесницима фестивала – 20 фолклорних ансамбала из десет земаља са укупно 1.000 учесника – пожелио је градоначелник Ужица Тихомир Петковић, а те младе представнике народних игара из Белорусије, Грузије, Индије, Молдавије, Њемачке, Републике Српске, Србије, Тајвана, Украјине и Чешке поздравио је и представник амбасаде Чешке у Београду. Испред Организационог одбора манифестације, Ивана Цветковић је саопштила да је до сада на овом фестивалу, који је први пут организован 2009. године, учествовало 8.500 дјеце из 40 земаља Европе, Азије, Сјеверне и Јужне Америке.

Велики број званица на свечаном отварању 11. Лицидерског срца, традиционалног међународног дјечјег фестивала фолклора, у Ужицу

У име Представништва Републике Српске у Србији, које је и суорганизатор овог дјечијег фестивала фолклора, највећег у овом дијелу свијета, поздравне ријечи на свечаном отварању упутио је шеф Представништва Млађен Цицовић:
- Сваки народ својим играма и пјесмама исказује своје посебности, које се на оваквим сусретима обогаћују и чини их још љепшим и радоснијим и сви видимо како се из године у годину све претвара у једно велико коло радости у стваралаштву. И српска традиција има, од области до области, од града до града, своје мање или веће посебности и ова манифестација је врхунска прилика да се те наше посебности усложе и овдје, у сусрету са дјецом која су из свијета донијела своје игре, дјелују као једна јединствена игра са обје стране ријеке Дрине.

Истичући да га радује што је тако из године у годину, па и ове, Цицовић је позвао на фестивалско дружење у Републици Српској, у Вишеграду и Андрићграду, сутра, 17. августа.

Свечани дефиле фоклорних ансамбала улицама Ужица

Свечном отварању 11. „Лицидерског срца" претходило је отварање изложбе народних ношњи земаља учесница и свечани дефиле фоклорних друштава.

фестивалској публици се представило око 1000 дјеце и младих из 10 земаља свјета

Сутра ће у Вишеграду и Андрићграду фестивалу „Лицидерско срце“ присуствовати министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, који ће заједно са учесницима и организаторима манифестације, стићи туристичким бродом кроз кањон Дрине.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2907
Број прегледа чланка : 4469587
Имамо 80 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...
 
10.03.2020.год.
Конференција за медије поводом изложбе „Стигла корпусна“
Опширније...

Претходни догађаји

13.03.2020.год.
Отворена изложба „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...
 
12.03.2020.год.
Одржана конференција за медије поводом изложбе „Стигла корпусна“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму