Почетна Актуелности Претходни догађаји Министар Клокић на манифестацији „Лицидерско срце“: Дјеца у свијет носе лијепе успомене из Републике Српске
Ел. пошта Штампа ПДФ
18.08.2019.год.
Министар Клокић на манифестацији „Лицидерско срце“: Дјеца у свијет носе лијепе успомене из Републике Српске

Међународни фестивал фолклора „Лицидерско срце“, који је окупио учеснике из Њемачке, Чешке, Украјине, Грузије и Републике Српске, јуче је из Србије прешао у Републику Српску показујући и по осми пут да су искрена љубав и дечја игра изнад свих граница.

Фестивалу „Лицидерско срце“ у Вишеграду присуствовали су министар за европске интеграције и међународну сарадњу Р. Српске Златан Kлокић и шеф Представништва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић

Фестивалу у Републици Српској присуствовао је и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Kлокић, који је на отварању овог дијела међународне манифестације рекао да је веома значајно да се Српска, односно општина Вишеград, презентује као туристичка дестинација са свим потенцијалима које има.
– Овај фестивал се по осми пут одржава у Вишеграду, а подршку овој манифестацији даје и Представништво Републике Српске у Србији – рекао је Kлокић.

Он је истакао да се са ове манифестације шаље порука да дјеца треба да се друже, шире познанства, размјењују контакте, буду амбасадори Српске у свијету и преносе лијепе успомене из Републике Српске и Србије.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је велики значај фестивала за општину и читаву Републику Српску и регију.
– Ова манифестација промовише не само културу, него и туризам и туристичке потенцијале наше општине – истакао је Ђуревић.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је да је овај фестивал у функцији промоције односа Републике Српске и Србије и да је значајан за очување националног идентитета, културе, традиције и обичаја.
-  Међународни фестивал дјечијег фолклора „Лицидерско срце“ шири љубав међу народима и промовише сарадњу, како данас тако и будућности.

Свечани дефиле учесника међународног фестивала фолклора улицама Вишеградадефиле фоклорних ансамбала улицама Ужица

Фестивал у Републици Српској, у Вишеграду почео је свечаним дефилеом улицама Вишеграда и пријемом учесника у општини Вишеград.

Предсједник вишеградског Kултурно-умјетничког друштва „Kраљ Петар Први ујединитељ" Чедомир Гузина рекао је да су ансамбли учествовали и на радионици гдје су једни другима показали игре и пјесме из градова и земаља из којих су дошли.
- Сви ансамбли који учествују у данашњем програму биће у прилици да науче игре из земаља које учествују на Фестивалу - истакао је Гузина.

Члан организационог тима Фестивала Младен Станић рекао је да су у Вишеграду склопљена чврста пријатељства.

Програм у Андрићграду почео је играчком радионицом

Фестивал „Лицидерско срце” трајаће до понедјељка, 19. августа, а одржава се у Србији и Републици Српској, у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду и Андрићграду.

Организатор Фестивала је Удружење грађана „Ера”, а суорганизатори су град Ужице, Туристичка организација Златибор и Представништво Републике Српске у Србији.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2907
Број прегледа чланка : 4469374
Имамо 80 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...
 
10.03.2020.год.
Конференција за медије поводом изложбе „Стигла корпусна“
Опширније...

Претходни догађаји

13.03.2020.год.
Отворена изложба „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије
Опширније...
 
12.03.2020.год.
Одржана конференција за медије поводом изложбе „Стигла корпусна“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму