Почетна Актуелности Претходни догађаји У Београду представљена књига Милорада Додика „Борба за Републику“
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.09.2019.год.
У Београду представљена књига Милорада Додика „Борба за Републику“

На промоцији књиге „Борба за Републику“ говорe: Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске, Франц Сошња, рецензент, Милан Љепојевић, приређивач књиге и Јована Стевић, глумица која чита одломке из Додикове књиге

Данас је у Београду, у великој сали Медија центра, одржана промоција књиге српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика „Борба за Републику“. Говорили су: Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске, Франц Сошња, рецензент, и Милан Љепојевић, приређивач ове књиге. Српска глумица Јована Стевић је, као водитељ промоције, читала и изабране одломке из Додикове књиге „Борба за Републику“.

Велики број угледних личности на промоцији књиге „Борба за Републику“

Бројној публици, гдје је било и оних који су стајали, прво се обратио Млађен Цицовић, који је истакао важност читања и праћења оног што говори човјек који је посљедњих двадесет година незаобилазан политички фактор и кога види као „најдосљеднијег и најуспјешнијег у сталном настојању очувања Републике Српске и права и могућности свих њених грађана у статусу који им гарантују Устав Републике Српске и Устав Босне и Херцеговине, односно Анекс IV Дејтонског мировног споразума“ те додао да је Љепојевић у предговору из више доминантних порука предсједника Додика током изборне кампање 2018. издвојио три: залагање за суверена дејтонска права, став да је Република Српска наша, да је ми доживљавамо као државу и да то сви морају да схвате и, треће, потенцирање политике чистих рачуна, а не „тук на утук“, како многи покушавају да му припишу. Цицовић је рекао да би он томе додао још једно:  Додиково залагање за јединство српског народа!

Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији

- Никад потреба за српским јединством није била важнија него сада кад је СДА усвојила програмску декларацију чији је примарни и дугорочни циљ усвајање устава којим би Босна и Херцеговина била дефинисана као „демократска, регионализована, правна и социјална држава под називом Република Босна и Херцеговина, са три нивоа власти: државним, регионалним и локалним, са градом Сарајевом који је политички, административни, културни и економски центар Босне и Херцеговине“, а то значи да им је дугорочни циљ стварање унитарне Босне и Херцеговине у којој не би било Републике Српске. Од оваквих насртаја на Републику Српску можемо се сачувати само српским јединством, јединством српских политичких партија власти и опозиције и заједничким приступом да се одбаци било каква могућност насртаја на Републику Српску и Дејтонски мировни споразум – рекао је Млађен Цицовић.

Франц Сошња, рецензент књиге „Борба за Републику“

Рецензент Франц Сошња навео је да се из Додикових говора могу видјети наговјештаји неких политичких догађаја који се дешавају 11 мјесеци послије тога на нивоу БиХ. Ријеч је о предвиђању проблема кроз које се БиХ сада креће, јер не успјева успоставити власт послије толико времена.

- Генерална порука овог дјела је да упућује читаоце да никада не треба престати са борбом као што од стварања Републике Српске па до сада нисмо стали. Ако станемо изгубићемо Републику Српску, а без Републике Српске, Срба неће бити на тим просторима - рекао је Сошња.

Милан Љепојевић, приређивач књиге Милорада Додика „Борба за Републику“

Приређивач књиге Милан Љепојевић навео је да то дјело садржи анализу стања у Републици Српској и визију њеног развоја и будућности.

- Искрена порука књиге јесте да ће снага нашег увјерења бити одлучујућа да ли ће Република Српска бити држава или неће, а не неки међународни администратори или спекуланти -  рекао је Љепојевић и додао да књига указује да је будућност Републике Српске у јединству српског народа, али „да би сте нешто остварили, морате то да тражите“.

Љепојевић је подсјетио и да су грађани Републике Српске своје мишљење о овој визији и анализи развоја рекли 7. октобра прошле године када је Додик добио рекордан број гласова.

- Република Српска је гаранција слободе српског народа, а слобода и Република Српска су гаранција будућности - рекао је Љубојевић и на крају промоције потписивао књигу која је подијељена свима присутнима.

У београдском Медија центру на представљању књиге српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика „Борба за Републику“

„Борба за Републику“ четврта је књига Милорада Додика, коју је као и претходне три приредио Милан Љепојевић. Објављена је у издању „Независних новина“ и почетком јула представљена у Бањалуци.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2984
Број прегледа чланка : 4843186
Имамо 84 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...
 
16.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу
Опширније...

Претходни догађаји

30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
 
20.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу: У наслеђе младима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму