Почетна Актуелности Претходни догађаји Јахоринска гондола представљена у Новом Саду
Ел. пошта Штампа ПДФ
17.10.2019.год.
Јахоринска гондола представљена у Новом Саду

Гондола „Јавор-Партизан“ – најновија туристичка понуда олимпијске планине Јахорине, која у једном часу може да превезе чак 2.700 скијаша до жељених стаза, након промоције у Београду, представљена је и у Новом Саду.

На Тргу слободе у Новом Саду, шеф Представништва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић, маркетинг менаџер Олимпијског центра „Јахорина” Јелена Шкрба и директор Туристичке организација града Новог Сада Бранислав Kнежевић представили медијима јахоринску гондолу и зимску туристичку понуду

На централном новосадском Тргу слободе, у четвртак, 17. октобра, маркетинг менаџер Олимпијског центра „Јахорина“ Јелена Шкрба и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић представили су медијима јахоринску гондолу и зимску туристичку понуду олимпијске љепотице.

Маркетинг менаџер Олимпијског центра „Јахорина” Јелена Шкрба

Маркетинг менаџер Олимпијског центра „Јахорина“ Јелена Шкрба рекла је да Нови Сад није случајно изабран за промоцију јахоринске гондоле.

„Велики број Новосађана походи Јахорину у вријеме сваке скијашке сезоне и веома ми је драго што ће њима и свим другим љубитељима планине ове сезоне на располагању бити и јахоринска гондола, најновије чудо технике када је ријеч о превозу скијаша и до атрактивних стаза и непоновљивих природних љепота олимпијске планине“, рекла је Шкрба новинарима.

Шкрба је позвала Новосађане да дођу на Јахорину 30. новембра, када ће гондола званично бити пуштена у рад.

„За све који тог дана дођу на Јахорину припремили смо концерт једне велике балканске диве. Могу им обећати незаборавно вече које ће памтити цијелог живота“, рекла је Шкрба.

Према њеним ријечима, зимска сезона на Јахорини званично ће бити отворена 7. децембра.

„Сезону ће концертом отворити легендарни рок музичар Брајан Фери. Осим његовог концерта, на Јахорини ће тог дана бити одржана и једна занимљива манифестација“, најавила је Шкрба.

Она је навела да је гондола дужине 1.100 метара, као и да има 36 кабина, које могу да приме по 10 људи.

„У оквиру гондоле је и једна ВИП кабина – намијењена онима који желе да проведу романтичне вечери на Огорјелици, највишем врху Јахорине“, рекла је Шкрба.

Шкрба се захвалила Новосадском сајму, који је Олимпијском центру „Јахорина“ додијелио престижно признање за најбољи ски-центар у организовању манифестација.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић

Шеф Представништва Републике Српске у Републици Србији Млађен Цицовић се захвалио свим присутним што дају допринос да Јахорина као туристичка дестинација Републике Српске буде доступна свима онима који желе да проведу незабораван одмор на планинском бисеру Републике Српске.

Млађен Цицовић је изјавио да Олимпијски центар „Јахорина“ представља своју нову зимску понуду и у Бечу.

„Олимпијску планину Јахорину у све већем броју походе скијаши, али и други туристи из Словеније, Хрватске и других дестинација, који су раније били окренути ка Аустрији, Италији и осталим великим европским ски-центрима“, рекао је Цицовић новинарима.

Он је додао да су Влада Републике Српске и менаџмент Олимпијског центра „Јахорина“ учинили све да Јахорини, не само буде враћен олимпијски сјај, већ да ова планина данас много јаче сија него 1984. године у вријеме Зимских олимпијских игара у Сарајеву.

„Све је то постигнуто захваљујући менаџменту Олимпијског центра „Јахорина“ који је посвећен свом послу и који помно прати свјетске туристичке трендове“, рекао је Цицовић, напомињући да је Влада Републике Српске инвестицијама које реализује на Јахорини исказала позитивно опредјељење и подршку према ОЦ-у Јахорина.

Он је најавио да ће Представништво Републике Српске у Србији и даље пружати пуну подршку промотивним и маркетиншким наступима Олимпијског центра „Јахорина“  у Србији.

„Највећи број туриста на Јахорину стиже управо из Србије. Зато се нисмо нимало случајно одлучили да промотивне наступе имамо у Београду и Новом Саду. Свака нова инвестиција и туристички садржај на олимпијској љепотици биће и убудуће промовисани у та два града“, рекао је Цицовић.

Промоцији је присуствовао и директор Туристичке организације града Новог Сада Бранислав Kнежевић, а тим поводом изјавио је да Јахорина и Нови Сад имају одличну сарадњу, али да је у плану да се у наредном периоду та сарадња конкретизује и прошири.

Kнежевић je рекао новинарима да се овај град увијек радо одазива промотивним активностима и пројектима који долазе из Републике Српске, а посебно данашњем представљању јахоринске гондоле.

То је, према његовим ријечима, мотив више Новосађанима да и ове године у великом броју посјете Јахорину и осјете њене зимске чари.

На Тргу слободе у Новом Саду представљена јахоринска гондола „Јавор–Партизан“

Промоција јахоринске гондоле у Новом Саду трајаће до уторка, 22. октобра, а у том периоду пролазницима ће бити подијељене брошуре, на поклон ће добити бандане и једнодневне ваучере за скијање.

На Тргу слободе изложена је једна кабина гондоле у коју сви заинтересовани могу да уђу и помоћу уређаја за виртуелну реалност и апликације виде шта их чека на планини.

Током промоције биће организована и наградна игра, а најсрећнији ће освојити седам дана скијања на Јахорини.

Ово је један од најзначајнијих инфраструктурних пројеката на Јахорини, захваљујући којем ће бити елиминисане гужве у зимској сезони и растерећена централна стаза на планини, а гондола ће радити и у екстремним условима – при великим вјетровима и магли.

Гондола, за чију је израду задужена италијанска компанија „Лајтнер”, радиће и када друге инсталације не могу, што је био један од основних предуслова за њену изградњу и идеја водиља када је ова инвестиција планирана.

Организатори промоција јахоринске гондоле „Јавор-Партизан“ у Београду и Новом Саду су Олимпијски центар „Јахорина“ и Представништво Републике Српске у Србији, а организацију промоције у Новом Саду подржала је Туристичка организација града Новог Сада.

Представништво Републике Српске у Србији већ неколико година активно подржава Олимпијски центар „Јахорина“ на промоцији туристичке понуде ове планине, како у зимској, тако и у љетној сезони, као и на представљању пројеката који су реализовани и планирани да буду реализовани у функцији обогаћивања туристичке понуде олимпијске Јахорине.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3057
Број прегледа чланка : 6254553
Имамо 155 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.12.2020.год.
Познати добитници књижевне награде „Извор“ - за најљепшу пјесму и најљепшу причу о завичају
Опширније...
 
16.12.2020.год.
Отварање изложбе „Концентрациони логор Јасеновац 1941-1945. године“
Опширније...

Претходни догађаји

25.12.2020.год.
Лауреатима уручене књижевне награде „Извор“
Опширније...
 
21.12.2020.год.
Завршен 2. Конгрес привредника српских крајева
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму