Почетна Актуелности Претходни догађаји Урученa једнократна новчана помоћ
Ел. пошта Штампа ПДФ
01.03.2012.год.
Уручена једнократна новчана помоћ за десеторо дјеце погинулих бораца

У четвртак 01. марта у 12 часова господин Млађен Цицовић, директора Представништва Републике Српске у Србији и госпођа Славка Драшковић, представник Конгреса српског уједињења (Serbian Unity Congress) и Задужбинe Студеница из Сан Франциска уручили су једнократну новчану помоћ за школовање дјеце из Републике Српске у просторијама Представништва у Београду.

На списку добитника помоћи-стипендије су се нашла дјеца ратна сирочад из Републике Српске, односно БиХ, која живе и школују се у Србији и право на породичну инвалиднину остварују преко Представништва РС у Србији.

Средства у укупном износу од 5.000,00 USD, која је обезбједила Канцеларија  Задужбинe Студеница у Београду, добило је девет (9) студената и један (1) ученик средње школе, тако што је свако појединачно примио по 500,00 USD у динарској противвриједности, при чему је основни критеријум за додјелу стипендије био постигнути успијех у школи, уз вођење рачуна о материјалном и укупном социјалном стању породица из којих дјеца потичу.

Једнократна новчана помоћ дјеци погинулих бораца-Конгрес српског уједињења

Стипендије су примили: Пророк Јана, студент друге године Филолошког факултета у Београду, Ковачевић Сањин, студент четврте године Медицинског факултета у Београду, Пророк Дана, студент друге године Економског факултета у Београду, Митровић Данијела, студент друге године Високе технолошке школе струковних студија у Шабцу, Чарапић Ивана, студент прве године мастер студија на ФОН-у у Београду, Секулић Драгана, студент друге године Медицинског факултета у Новом Саду, Челик Наташа, студент четврте године Филолошког факултета у Београду, Вуковић Јелена, студент прве године Правног факултета у Новом Саду, Краљевић Марко, студент прве године Факултета за правне и пословне студије у Новом Саду и Ђукић Никола, ученик трећег разреда Електротехничке школе „Никола Тесла„ у Београду.

Истовремено, свим добитницима стипендије господин Млађен Цицовић је поклонио примјерак романа Рајка Васића „Прсти лудих очију“, који је 2009. године био у најужој конкуренцији за НИН-ову и “Виталову” награду, као и  видео спот „За љепшу Српску“.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3402
Број прегледа чланка : 12645267
Имамо 257 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

13.09.2022.год.
Сутра свечано затварање манифестације Дани Српске у Србији 2022.
Опширније...
 
12.09.2022.год.
Сутра у Нишу, Суботици и Новом Саду „Дани Републике Српске”
Опширније...

Претходни догађаји

15.09.2022.год.
Свечано затвoрена манифестација Дани Српске у Србији
Опширније...
 
15.09.2022.год.
Промовисан Рјечник српскога језика за ијекавски изговор
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму