Почетна Актуелности Претходни догађаји У Новом Саду отворена канцеларија Удружења студената из Српске
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.01.2020.год.
У Новом Саду отворена канцеларија Удружења студената из Српске

Отворена новосадска канцелариjа Удружења студената Р. Српске у Србији у оквиру СПЕНС-а

Новосадска канцелариjа Удружења студената Републике Српске у Србији отворена је у сриједу, 22. јануара, у оквиру СПЕНС-а, а студенте су поздравили градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић и директор Установе студентско одмаралиште „Београд“ Ненад Боровчанин.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је да је подржана иницијатива студената из Републике Српске да у Новом Саду добију канцеларију на СПЕНС-у и имају свој простор у којем ће моћи да се окупљају, добијају информације и испоље додатни ангажман, поред редовних студијских обавеза.

„Они су и до сада организовали многобројне акције, а сада ће сигурно, са још бољим условима за рад, бити ефикаснији у својим активностима“, поручио је Вучевић.

Он је истакао да је од 50.000 студената у Новом Саду, њих око 7.000 из Републике Српске, а да је академско звање на новосадском Универзитету од настанка Српске до данас стекло на десетине хиљада младих.

„За нас, Србија и Република Српска су у културном и идентитетском смислу једна кућа са двоје врата, а држава води рачуна о свим нашим сународницима, где год да живе. Са обе стране Дрине млади студирају да би сутра били спремни да воде компаније, општине, државе, да буду успешни људи", истакао је Вучевић.

Шеф Представништва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић оцијенио је да отварање Kанцеларије има посебан значај због чињенице да су Удужење основали млади људи, студенти, који ће сутра бити будућност и Републике Српске и Републике Србије, укључени у развој друштва у обје републике,  и истакао да је најважнија улога Удружења очување националног идентитета, културе, традиције, језика и писма.

„Oво је још једна од активности у функцији онога што је стратегија и политика коју су потпуно јасно и прецизно дефинисали Вучић и Додик. Отварање канцеларије ће сигурно допринијети још чвршћим темељима наших односа“, истакао је Цицовић.

Предсједник Удружења студената из Р. Српске у Новом Саду Дејан Пудар

У име студената обратио се Дејан Пудар, који се захвалио граду Новом Саду за пружену могућност да се Удружење оснује, ради и развија.

Директор Установе студентско одмаралиште „Београд“ Ненад Боровчанин

Директор Установе студентско одмаралиште „Београд“ Ненад Боровчанин истакао је да су студенти из Републике Српске сигурна будућност и један од темеља добрих односа Србије и Српске.

„Мислим да ће партнерство студената, у овом случају са градом Новим Садом и Србијом, резултирати само добрим стварима и свежим идејама које ће бити у функцији општег напретка“, рекао је Боровчанин.

На отварање канцеларије Удружења студената из Р. Српске у Новом Саду

Удружење студената Републике Српске у Србији основано је 16. априла 2019. године, а тренутно броји више од 2.000 чланова.

Циљ Удружења је подизање националне свијести и очување идентитета, организовање хуманитарних, културних, спортских и забавних манифестација ради бољег међусобног и повезивања са студентима из Србије, као и помоћи социјално угроженим породицама и појединцима.

Представништво Републике Српске у Србији пружа подршку активностима овог студентског удружења, како у развоју веза између Универзитета у Новом Саду и универзитета у Српској, тако и у активностима које се организују у сврху јачања идентитета нашег народа кроз културу, умјетност и заштиту српског језика и писма.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2871
Број прегледа чланка : 4345031
Имамо 86 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

21.02.2020.год.
Министар Клокић посјетиће Међународни сајам туризма у Београду
Опширније...
 
21.02.2020.год.
Сајам завичаја у Новом Саду у суботу 22. фебруара
Опширније...

Претходни догађаји

24.02.2020.год.
Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма
Опширније...
 
23.02.2020.год.
Одржан други Сајам завичаја у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен