Почетна Актуелности Претходни догађаји Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.02.2020.год.
Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић, јуче је са шефом Представништва Републике Српске у Србији, Млађеном Цицовићем, обишао излагаче из Републике Српске на 42. Међународном сајму туризма и 11. Сајму вина „Беовајн“ у Београду. Jуче је уједно био и последњи дан Сајма, на коме се Република Српска, као и претходних година, успјешно представила у организацији Представништва Републике Српске и Туристичке организације Републике Српске.

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Р. Српске, Златан Клокић, са шефом Представништва Р. Српске у Србији, Млађеном Цицовићем посјетио штанд Српске

Министар Клокић изјавио је да представљање Српске на манифестацијама попут Међународног сајма туризма у Београду доприноси развоју туризма и порасту броја ноћења у Српској, усљед чега туризам као грана биљежи све боље резултате. Клокић је истакао да му је задовољство што Представништво Републике Српске у Београду даје подршку Туристичкој организацији Републике Српске (ТОРС) и туристичким организацијама градова, наводећи да му је драго што је обишао и ТО града Требиња, ТО Јахорина Источно Сарајево и ТО Фоча, као и винаре који су се на сајму вина представили у најбољем свјетлу.

Обраћајући се окупљеним новинарима, шеф Представништва, Млађен Цицовић, изјавио је да Представништво Републике Српске у Србији већ дужи низ година, заједно са Туристичком организацијом Републике Српске, настоји да на најбољи начин представи турстичку привреду Републике Српске, прије свега на заједничком штанду, али и да  последњих пар година пружа подршку ТО Јахорина Источно Сарајево и ТО Требиње, који се представљају на засебним штандовима. „Представништво Републике Српске настоји да обједини све оне који учествују на овој значајној туристичкој манифестацији и да им на најбољи могући начин омогући да представе све оно што је туристички производ тих дестинација“, истакао је Цицовић.

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Р. Српске, Златан Клокић, са шефом Представништва Р. Српске у Србији, Млађеном Цицовићем, обилази излагаче из Српске

Цицовић је оцјенио да је Српска ове године направила значајан корак на Сајму, а да су искуства индивидуалног успјешног представљања туристичких организација Требиња и Источног Сарајева дали смјернице да се убудуће промијени концепт наступа Српске на овој манифестацији. „План је да посебан акценат дамо на најзначајније туристичке дестинације. Искуство са ТО „Требиње“ и ТО „Јахорина“ показало је да треба да промјенимо концепт, да имамо заједнички штанд ТОРС, али да у први план истакнемо најзначајније дестинације у Републици Српској“, рекао је Цицовић.

Он је напоменуо и да Представништво само организује представљање винара и виноградара Републике Српске на Сајму вина. „Ове године се десет винарија представило на заједничком штанду и Дестилерији „Епоха“ из Лопара смо припремили засебан штанд, чиме смо заокружили најбољи наступ винара, виноградара и произвођача алкохолних пића до сада на Сајму вина“

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Р. Српске, Златан Клокић, са шефом Представништва Р. Српске у Србији, Млађеном Цицовићем, на штанду ТО Јахорина

Директор ТО „Јахорина“ из Источног Сарајева, Игор Тошић, рекао је да је самосталан наступ ове организације на Сајму туризма резултирао изузетном посјећеношћу, те да очекује да ће тренд посјете туриста из Србије, који су и иначе најбројнији гости на Јахорини, наставити да расте.

Директор ТО Требиња, Марко Радић, нагласио је да, иако је Требиње омиљена дестинација туриста из Србије, овај град мора константно да ради на промоцији. Он је истакао да им подршку дају институције Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији.

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Р. Српске, Златан Клокић, са шефом Представништва Р. Српске у Србији, Млађеном Цицовићем и сарадницима из Представништва, на штанду ТО Фоча

На овогодишњем 42. Међународном сајму туризма у Београду, као једној од најзначајнијих сајамских манифестација у овом дијелу Европе, учествовало је више од 700 домаћих и иностраних излагача из преко четрдесет земаља свијета. На заједничком штанду Представништва Републике Српске и Туристичке организације Републике Српске, током четири сајамска дана, успјешно су се представили: ТО Вишеград са бањом Вилина влас, Сребреница, Бања Лука, Дринићи, Невесиње, Бијељина са бањом Дворови, Нови Град, Билећа, Рогатица, Соколац, Козарска Дубица, Шековићи, Приједор, Лакташи, Теслић, Зворник и „ЗТР Графикус" Зворник, Етно село „Станишићи", Винарија „Вукоје" Требиње, ЗТЦ „Бања Врућица", „Боксит" ад Милићи, „Љекобиље" Љубиње, Расадник „Нешковић" Братунац, хотел и дестилерија „Монограм" и Туристичка агенција „Asamo tour" Требиње.

На засебним штандовима, своју богату туристичку понуду успјешно су представили и Туристичка организација Јахорина Источно Сарајево, Туристичка организација Требиње и Туристичка организација Фоча.

На 11. Сајму вина „Беовајн“ 2020, у организацији Представништва Републике Српске у Србији, успјешно се представило 11 винара и виноградара Српске: Подрум Вукоје, Подрум манастира Тврдош, Вински подрум Анђелић, Винарија Јунгић, Вински подрум Секуловић, Винарија Бањац, Подрум вина Руњевац, Вински подрум Аћимовић, Винарија Ђелмо и Винарија Пајић, а Дестилерија Епоха из Лопара имала је свој штанд – у сталној комуникацији са свима осталима.

Као и претходних година, винари Српске освојили су вриједне награде, што је и најбоља потврда високог квалитета вина из Републике Српске. Овогодишњи добитници награда „Beowine Challange Cup 2020“ су: Винарија Јунгић из Челинаца, Винарија Пајић из Брчког, Подрум Аћимовић из Требиња и Винарија Бањац из Козарске Дубице. Током свих дана трајања сајма, међу посјетиоцима је владало велико интересовање за штанд винара Српске, а поред награђених вина, као и сваке године до сада, веома тражена су била и вина Подрума Вукоје из Требиња и вина Подрума манастира Тврдош.

Представљање винарије Вукоје

Власник Винарије Вукоје, Радован Вукоје, рекао да му је посебно задовољство што су појетиоци сајма имали могућност да дегустирају њихова најбоље оцијењена вина, попут „Жилавке“, која су освојила бројне значајне награде, као и да су се ове године на сајму сусрели са клијентима са којима су већ остварили успјешну сарадњу, али и да су на овогодишњем сајму стекли нове клијенте. Он је навео да је највећи успјех овогодишњег Сајма вина то што имамо све више излагача из Републике Српске. „Најбољи начин за промовисање винара Српске је управо на заједничком штанду, јер само тако, удружени, можемо направити нашу винску регију јачом, а то нам је омогућило Представништво Републике Српске“ истакао је Вукоје.

Представљање винарије Тврдош

„Драго нам је што смо и ове године узели учешће на Сајму вина, заједно са осталим винарима Републике Српске. Представили смо се са нашим најбољим винима, од којих издвајамо наше брендове Вранац и Жилавку, направљене од истоимених аутохтоних херацеговачких сорти. Утисци посетилаца сајма за наша вина су сјајни и добили смо пуно позитивних коментара. Захваљујемо још једном Влади Републике Српске и нашем Представништву у Србији што нам је омогућило овај значајан наступ“, изјавио је Тихомир Кудуз, директор Подрума манастира Тврдош.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2983
Број прегледа чланка : 4828155
Имамо 82 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...
 
16.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу
Опширније...

Претходни догађаји

30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
 
20.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу: У наслеђе младима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму