Почетна Актуелности Претходни догађаји Одржана конференција за медије поводом изложбе „Стигла корпусна“
12.03.2020.год.
Одржана конференција за медије поводом изложбе „Стигла корпусна“
Данас је у Прес центру Удружења новинара Србије одржана конференција за медије, коју је организовало Представништво Републике Српске у Србији и Удружење грађана „Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске“, поводом отварања изложбе „Стигла корпусна“.

На конференцији говоре: Никола Рашуо, пуковник у пензији, Раденко Пузић и Ања Вукелић, модератор

На конференцији су говорили некадашњи командант Првог батаљона војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске, г. Никола Рашуо, пуковник у пензији и председник Удружења грађана „Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске“, г. Раденко Пузић.

Некадашњи командант Првог батаљона, г. Никола Рашуо, представио је ратни пут те јединице, кроз коју је прошло око 1800 бораца и истакао да је Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске, једина јединица ранга батаљона која је указом предсједника Републике Српске одликована два пута - Орденом Немањића и Медаљом Петра Мркоњића.

Предсједник Удружења, г. Раденко Пузић, истакао је да изложба „Стигла корпусна“ представља јединствен приказ ратног живота и рада Првог батаљона Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске и позвао грађане да посјете изложбу која ће бити постављена у Малој галерији Дома Војске Србије, у периоду од 13. марта 2020. године, од 13 сати до 4. априла 2020. године.

На конференцији за медије поводом отварања изложбе „Стигла корпусна“

Изложбу „Стигла корпусна“ организује Удружење грађана „Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске“ у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији, Републичким центром за истраживање рата, ратних злочина и несталих лица и Министарством одбране Републике Србије.

Снимак конференције можете погледати... Овдје

11.03.2020.год.
Свечано отварање изложбе „Стигла корпусна“ у Дому Војске Србије

10.03.2020.год.