Почетна Актуелности Претходни догађаји Студенти из Бањалуке посјетили Представништво РС у Србији
Ел. пошта Штампа ПДФ
13.05.2012.год.
Студенти из Бањалуке посјетили Представништво РС у Србији

Двадесет студената Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци у петак, 11. маја, посјетило је Представништво Републике Српске у Србији. У оквиру једнодневног студијског боравка у Београду, бањалучки студенти посјетили су и Институт за међународну политику и привреду, Одјељење за међународне односе београдског Факултета политичких наука, као и Дипломатску академију „Коча Поповић“ која дјелује при Министарству спољних послова Србије.

Студенти ФПН из Бањалуке у посјети Представништву РС у Београду

У разговору са директором Представништва Републике Српске, г. Млађеном Цицовићем, бањалучки студенти су показали интересовање за рад и улогу Представништва данас али и за његов историјат. Директор Цицовић их је упознао са дводеценијском еволуцијом ове институције – од Економског бироа РС отвореног током рата који је служио као пункт за организовање помоћи народу с лијеве стране Дрине, преко институције која је у послијератном периоду пружала помоћ у рјешавању статусних, борачких, инвалидских, избјегличких и сличних проблема, до улоге коју данас има као институција која на континуиран начин ради на унапређењу економске, научно-техничке, културне и спортске сарадње Србије и Републике Српске.

- Најважнија улога Представништва Републике Српске у Србији је представљање наших природних, економских, културних и привредних потенцијала, а тиме и лобирање у корист Српске - рекао је г. Цицовић и нагласио да такав рад Представништва не умањује, нити је у било каквој колизији са радом Амбасаде БиХ у Србији.

Бањалучке студенте политикологије, будуће дипломате Српске и БиХ, директор Цицовић је подсјетио да Република Српска, осим у Београду, има представништва и у Москви, Бечу, Штутгарту, Бриселу и Тел Авиву.

- Задатак Представништва је да развија и унапређује међуинституционалну сарадњу Србије и Републике Српске и да се све одвија у складу са споразумом о специјалним паралелним везама Србије и Српске, али при том никад не смијемо заборавити да је Република Српска увијек имала подршку Србије, без обзира на политичку опцију која је на власти – рекао је на крају директор Цицовић.

Асистент Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци мр Матеј Савић и студенти отишли су задовољни из Представништва своје Републике Српске, из Београда и из Србије и сигурно је да ће убрзо пожељети да поново дођу.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3617
Број прегледа чланка : 15717069
Имамо 140 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

30.09.2023.год.
Почиње 12. Београдски Шопен Фест
Опширније...
 
25.09.2023.год.
Сутра у Нишу свечано затварање манифестације „Дани Српске у Србији 2023.“
Опширније...

Претходни догађаји

28.09.2023.год.
Министар Кошарац у посјети Представништву Републике Српске У Србији
Опширније...
 
26.09.2023.год.
У Народном позоришту у Нишу свечано затворени 11. „Дани Српске у Србији“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму