Почетна Актуелности Претходни догађаји Косци из Републике Српске и Србије на косидби у Бачком Добром Пољу
Ел. пошта Штампа ПДФ
13.06.2020.год.
Косци из Републике Српске и Србије на косидби у Бачком Добром Пољу

У Бачком Добром Пољу, одржана 11. Војвођанска косидба

Данас је у 12 сати у Бачком Добром Пољу отворена манифестација „Војвођанска косидба", која окупља косце из Србије, Републике Српске и региона, а одржава се у организацији удружења „Војвођанска косидба“ и Туристичке организације Врбас, уз подршку Представништва Републике Српске у Србији. Манифестацији су присуствовали Душко Ћутило, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине, Милан Глушац, предсједник општине Врбас и Борислав Максимовић, сарадник за културу у Представништву Републике Српске у Србији.

Борислав Максимовић, сарадник за културу у Представништву Р. Српске у Србији присуствовао 11. Војвођанској косидби

Организатор манифестације и предсједник Удружења, Цвијета Кнежевић, рекла је да је циљ Удружења да сачува старе обичаје и подсјети младе како су стари некада живјели и радили.

„Драго ми је да видим да има дјеце која се интересују за косидбу, пошто одрђени број изврсних косаца због година које су их сустигле не могу више да учествују у такмичењу. Мислим да ће вјештина кошења да се очува управо преко дјеце. Они су наша будућност", истакла је Кнежевићева.

Она је навела да је управо организовањем ове манифестације успјела да повеже Врбас са Котор Варошом у Републици Српској, на што је посебно поносна јер и сама потиче из тог краја.

Ђуро Керкез из Новог Сада, освојио је титулу најбољег косца на 11. Војвођанској косидби

Титула најбољег косца на 11. „Војвођанској косидби", припала је Ђури Керкезу из Новог Сада, који је вјештину кошења, која га је учинила најбољим међу 20 конкурената, донио из завичаја - Босанског Петровца.

Културно-умјетнички програм

У забавном дијелу програма наступили су културно-умјетничка друштва „Шове“ Равно Село, „Сава Вукосављев“ Змајево и „Врело“ Куцура, пјевачка група „Врбас“, пјесникиња Ранка Срдић и народни гуслар Веселин Вуковић.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2992
Број прегледа чланка : 4952948
Имамо 83 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму