Почетна Актуелности Претходни догађаји Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Ел. пошта Штампа ПДФ
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула

Њ.К.В. Престолонасљедник Александар сваке године традиционално награђује више од 600 најбољих средњошколаца из Србије и Републике Српске. Свака средња школа у Србији и Републици Српској бира најбољег матуранта, којем Фондација за образовање и културу Њ.К.В. Престолонасљедника Александра на пријему у Белом двору додјељује похвалницу и пригодан поклон у знак признања за његове изузетне резултате у школи. Представништво Републике Српске у Србији сваке године организује долазак најбољих матураната средњих школа из Републике Српске и њихов боравак у Београду.

Њ.К.В. Престолонасљедник Александар и принцеза Катарина, министар просвјете и културе Р. Српске Наталија Тривић и министар просвете, науке и технолошког развоја Р. Србије Младен Шарчевић

Вирус корона је промјенио све, па и ову лијепу свечаност. Ове године, 30. јуна, церемонија обраћања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра, министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младена Шарчевића и министра просвјете и културе Републике Српске Наталије Тривић, као и најбоље атлетичарке Србије Иване Шпановић, организована су путем интернет мрежа и сајтова Фондације Њ.К.В. Престолонасљедника Александра, министарстава и Представништва Републике Српске у Србији, а похвалнице и поклони послати ученицима на адресе њихових школа у Србији гдје ће им и бити уручени.

Писма захвалности најбољих средњошколаца из Републике Српске

Да похвалнице Фондација Њ.К.В. Престолонасљедника Александра стигну најбољим матурантима у Републици Српској побринуло се Представништво Републике Српске у Србији, које је и писма захвалности најбољих средњошколаца из Републике Српске прослиједило у Бели двор.

Од више писама и захвалница изабрали смо неколико.

Из Машинске школе у Приједору јавиле су се ученица Жана Глушац и директор школе Дијана Шобот које су, уз искрену захвалност Фондацији за образовање и културу Њ.К.В. Престолонасљедника Александра, изразиле наду и да ће гест Престолонасљедника Александра мотивисати и друге ученике да постижу одличне резултате у свом образовању.

Из прњаворске гимназије стигла је захвалница ученице генерације Јоване Моравац и директора школе Љубинке Станић, која је захвалници додала и посебно увјерење да награђивање и ученика из Републике Српске „даје до знања нама да смо дио истог народа, те да је посебно важно да то знају младе генерације, које у будућности треба да његују заједништво народа Републике Српске и Републике Србије.

Ученик Страхиња Самарџија из бањалучке гимназије се захваљује и каже: „Указана ми је велика част и потврда да се мој труд исплатио. Ово је још један подстицај за наставак вриједног рада на стицању знања. Потрудићу се да останем достојан мјеста у изабраном друштву добитника ове награде“.

Милица Пухало из бијељинске гимназије у захвалници Фондацији за образовање и културу Њ.К.В. Престолонасљедника Александра истиче да је „велика част бити међу награђеним ученицима као ђак генерације“, а њен суграђанин Владан Ђокић, ученик генерације у Техничкој школи: „Ова награда долази као круна успјеха мога труда и залагања у учењу и раду, и представљању своје школе и свог народа у најбољем свјетлу“.

Бели двор

Саопштење Фондације за образовање и културу Њ.К.В. Престолонасљедника Александра и обраћања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра, министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младена Шарчевића и министра просвјете и културе Републике Српске Наталије Тривић, као и најбоље атлетичарке Србије Иване Шпановић, можете видјети... ОВДЈЕ

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3057
Број прегледа чланка : 6303807
Имамо 143 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.12.2020.год.
Познати добитници књижевне награде „Извор“ - за најљепшу пјесму и најљепшу причу о завичају
Опширније...
 
16.12.2020.год.
Отварање изложбе „Концентрациони логор Јасеновац 1941-1945. године“
Опширније...

Претходни догађаји

25.12.2020.год.
Лауреатима уручене књижевне награде „Извор“
Опширније...
 
21.12.2020.год.
Завршен 2. Конгрес привредника српских крајева
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму