Почетна Актуелности Претходни догађаји Свечано отворене нове просторије Завичајне заједнице Република Српска
Ел. пошта Штампа ПДФ
06.11.2020.год.
Свечано отворене нове просторије Завичајне заједнице „Република Српска“

Јуче су у Суботици, на адреси Зрињског и Франкопана 27, отворене нове просторије Завичајне заједнице „Република Српска“. На почетку церемоније, просторије су освјештали Илија Анђелић и Драган Стокин свештеници Српске православне цркве из Суботице.

Освештане нове просторије Завичајне заједнице „Република Српска“ из Суботице

Свечаном отварању присуствовали су Срђан Самарџић, члан Градског вијећа задужен за област привреде и Борислав Максимовић, сарадник за културу у Представништву Републике Српске у Србији, који је отворио просторије за будући рад Заједнице.

Поздрављајући присутне, Мирослав Каран, предсједник Завичајне заједнице „Република Српска“ је истакао да, иако смо далеко од наших огњишта, њихова топлина нас грије и обавезује да никад не заборавимо гдје смо рођени или одакле су наши корјени.

„Трудимо се да се наше везе са завичајем не прекидају, већ да јачају и да нам не дозволе да заборавимо чињеницу да су људи из Републике Српске и Србије један народ. Као што видите, успјели смо да направимо савршен спој младости и искуства и на тај начин дали трајну гаранцију да ће наше удружење само да напредује и да се велича.“ рекао је Каран.

Отварање нових просторија Завичајне заједнице „Република Српска“

Срђан Самарџић је рекао да суботичка локална самоуправа чини све да допринесе побољшању положаја наших сународника које су бурни догађаји измјестили са њихових вијековних огњишта и приморали да нова огњишта граде у Суботици, додајући да му је посебно драго што су адаптиране просторије у којима ће се организовати бесплатна настава за дјецу чланова заједнице „Република Српска“.

„Град Суботица ће, извјесно је, у границама могућности пружати подршку заједницама и удружењима која истрајно и посвећено чувају свој, језик писмо и традицију“ истакао је Самарџић.

Отварајући просторије, Борислав Максимовић је истакао досадашњу добру сарадњу са Завичајном заједницом на бројним пројектима уз надње да ће се она наставити, а све у циљу подстицања и јачања веза и сарадње РепубликеСрпске и Републике Србије.

„Ви сте удружење које на најбољи начин држи везу са завичајем, његује и чува обичаје и традицију свог завичаја и на најбољи начин представљате свој завичај у срединама у којима сте се стално опредијелили да живите“ рекао је Максимовић.

Нове просторије Завичајне заједнице „Република Српска“ из Суботице

Завичајнa заједница „Република Српска“ из Суботице једобровољно, нестраначко и непрофитно удружење, које ради на очувању културно-историјских тековина, традиције, обичаја и заштите права и интереса становника Суботице поријеклом са простора Републике Српске.

Фото: Представништво и suboticadanas.rs

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3100
Број прегледа чланка : 7341060
Имамо 186 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28..04.2021.год.
Документарни филм „Чувар части и поноса - Ђорђе Михаиловић“
Опширније...
 
27.04.2021.год.
Министар Петричевић сутра у Министарству привреде Србије са министарком Анђелком Атанасковић
Опширније...

Претходни догађаји

28.04.2021.год.
Атанасковић, Петричевић: Интензивирати реализацију раније договорених пројеката
Опширније...
 
25.04.2021.год.
Реиму побједа у Бањалуци и жута мајица
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму