Почетна Актуелности Претходни догађаји Tијана Хил побједница фестивала „Мали победник“
Ел. пошта Штампа ПДФ
13.11.2020.год.
Tијана Хил побједница фестивала „Мали победник“

Осми по реду Фестивал поезије београдских основних школа „Мали победник“ а први преко интернета, одржан је јуче, 12.11.2020. године на Фејсбук страници „Малог победника“.

Све је било ту, и организатори, директори фестивала у Београду и Бањалуци, и жири, и гости, пјевачи, који су забављали гледаоце, и, наравно, мали пјесници – њих педесетак од преко 500 колико их је учествовало на конкурсу, са својим видео наступима.

Судећи по импресијама гледалаца, и дјеце, и ментора и родитеља, њиховим порукама и емотиконима циљ је испуњен. „Мали победник“ на фејсбуку је био пун погодак.

Најбоља међу најбољима, апсолутни побједник фестивала је Тијана Хил, ученица VI разреда ОШ „Вук Караџић“ за песму „Њами“.

Tијана Хил побједница фестивала „Мали победник“

Прво мјесто у млађој категорији припало је Мињи Ђурици, IV разред из ОШ „Младост“ Нови Београд за пјесму „Трубањ“. Најбоља у старијој категорији, првопласирана је Ивана Карајанковић, VI разред из ОШ „14. октобар“ са пјесмом „Мистерија“.

За највећи регионални фестивал поезије, бањалучко „Дјечије царство“ пласирали су се, осим њих и другопласирани у обје категорије: Сергеј Колунџија, I (ОШ „Ђуро Стругар“), Уна Мишић, IV (ОШ „Младост“), Анастазија Стојадиновић, IV (ОШ „Ђуро Стругар“) и Софија Дамјановић, IV (ОШ „Милена Павловић Барили“) у млађој категорији и Катарина Каназир, VI (ОШ „Раде Кончар“), Бошко Кукањац, VIII (ОШ „Франце Прешерн“), Гаврил Вујић, VIII (ОШ „Јован Ристић“) и Марко Радичевић, VIII (ОШ „Старина Новак“) у старијој. Проглашени су и треће пласирани и похвале али они не настављају даље такмичење.

Соња Пјешчић, директорка „Малог победника“ је презадовољна јучашњом премијером фестивала док нам је Слободан Стошић, директор „Дјечијег царства“ изјавио да му је само жао што најбољи неће физички моћи у Бањалуку, али да је и овакво интернетско издање помогло да дјеца, учесници конкурса, не буду ускраћени за ово, већ препознатљиво, пјесничко надметање.

Представништво Републике Српске у Србији сваке године помаже одржавање ове традиционалне манифестације, која за циљ има сарадњу Српске и Србије, Београда и Бањалуке, малих пјесника и просвјетних радника.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3271
Број прегледа чланка : 10097630
Имамо 178 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.01.2022.год.
Свечано уручење „Посебног признања за развој и унапређење спортске сарадње Србије и Републике Српске“
Опширније...
 
19.01.2022.год.
Представљање портала „Српска земља“ намијењеног правној помоћи заштите и остваривања имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерацији БиХ
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму