Почетна Актуелности Претходни догађаји У Београду представљена књига „Хумано срце Српске“
Ел. пошта Штампа ПДФ
26.11.2020.год.
У Београду представљена књига „Хумано срце Српске“

У Београду је 25. новембра, у Медија центру на Теразијама, промовисана књига Славка Басаре „Хумано срце Српске“, која је драгоцјен документ и свједочанство хуманости грађана Републике Српске коју су показали посредством бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Медијско представљање књиге „Хумано срце Српске“

На промоцији су говорили Радомир Ројевић, Милорад Арлов и аутор.

Генерални секретар Покрета за Косово и Метохију у Србији Радомир Ројевић навео је да су у књизи кроз 1.500 фотографија и 150 страница текста приказане активности Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији и како су хумана срца грађана Српске годинама куцала, помагала и била уз своје сународнике у јужној српској покрајини, додајући да је предсједник Одбора Милорад Арлов, коме су приштинске власти забраниле улазак на Косово и Метохију, за 13 година тамо био 133 пута, а да је помоћ Одбора дошла у сваки српски дом, да је свако дјете у јужној српској покрајини обрадовано пакетићем из Републике Српске, да је више од 4.000 малишана љетовало код својих вршњака у Српској, те да су помагане и српске светиње.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је да је Косово и Метохија најрањивији дио Србије и српског народа, а да Република Српска најбоље разумије српски народ на Косову и Метохији.
„Ми Срби преко Дрине прошли смо много тога тешкога и створили Републику Српску, нешто што је навредније послије Првог српског устанка, а ја као човјек изузетно волим и цијеним Косово и Метохију“, рекао је Арлов и додао да га посебно фасцинира зрелост тамошње дјеце која су и садашњост и будућност Косова. Арлов је навео да је књига „Хумано срце Српске“, настала не да би се неко хвалио, него да би се видјело колико је хумано „оно дјете из Републике Српске кад даје једну, двије или пет КМ за помоћ својим вршњацима на Космету сваке годинe“ - рекао је Арлов и додао да на Космету ускоро треба да се заврши и дневни ценатр „9. јануар“.

Аутор књиге Славко Басара је навео да књига обухвата период од 2008. и да је све почело кад су чланови Одбора за помоћ Косову и Метохији отишли на пријатељску утакмицу са ветеранима „Трепче“.

У Београду представљена књига „Хумано срце Српске“

Послије промоције у Медија центру, предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, генерални секретар Одбора Јелена Арлов и аутор Славко Басара посјетили су Представништво Републике Српске у Србији и том приликом шефу Представништва Млађену Цицовићу уручили лично књигу „Хумано срце Српске“ и одређен број примјерака за потребе Представништва.

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, генерални секретар Одбора Јелена Арлов и аутор Славко Басара посјетили су Представништво Републике Српске у Србији

Млађен Цицовић изјавио је да бањалучки Одбор за помоћ Косову и Метохији, предвођен Милорадом Арловим, већ 13 година ради изузетно важан хуман посао и додао:
- Представништво Републике Српске у Србији ће и убудуће подржавати хуманитарне активности бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији. Осим хуманитарног посла и активности на помоћи нашем народу на Косову и Метохији, они изузетно квалитетно раде и на повезивању нашег народа из Републике Српске са нашим народом у јужној српској покрајини Косову и Метохији. Ми у Представништву мислимо да је то од посебног значаја, јер доприноси и очувању нашег националног идентитета - рекао је Цицовић новинарима и посебно се захвалио Арлову, који је Представништву поклонио одређени број примјерака књиге „Хумано срце Српске“, аутора Славка Басаре.

Одређени број примјерака књиге „Хумано срце Српске“ поклоњен је Представништву Републике Српске у Србији

Предсједник Одбора Милорад Арлов се захвалио и Представништву и Цицовићу за пријем и подршку.

- Захваљујем и што је међу првима рекао да ће откупити један број књига, а новац ће ићи у хуманитарне сврхе за Косово и Метохију - рекао је Арлов и нагласио да то само показује колика је хуманост Репyблике Српске, те истакао да ће Одбор, који предводи, наставити да ради и у вријеме вируса корона.

Књига „Хумано срце Српске“, чији је аутор Славко Басара, говори о садашњости тешког живота Срба на Космету и досадашњим напорима и дјелима Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке на помоћи српском народу који живи на том простору, а данас је промовисана и у Беогарду.

Штампање ове књиге помогли су предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и Издавачко предузеће „Рад“ из Београда.

Фото: Срна и Медија центар

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3271
Број прегледа чланка : 10097694
Имамо 170 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.01.2022.год.
Свечано уручење „Посебног признања за развој и унапређење спортске сарадње Србије и Републике Српске“
Опширније...
 
19.01.2022.год.
Представљање портала „Српска земља“ намијењеног правној помоћи заштите и остваривања имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерацији БиХ
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму