Почетна Актуелности Претходни догађаји Лауреатима уручене књижевне награде „Извор“
Ел. пошта Штампа ПДФ
25.12.2020.год.
Лауреатима уручене књижевне награде „Извор“

Традиционалне књижервне награде „Извор“ - за најљепшу пјесму и најљепшу причу о завичају ове године су добили: Жељка Башановић Марковић из Београда за причу „Земља“ и Миленко Шарац из Пљеваља за „Сонет о одласку“. Конкурс су ове године расписали Редакција часописа „Жрнов“ и Агенција „Видео пункт“ из Београда, под покровитељством Представништва Републике Српске у Србији, а уручење награда било је данас (25.12.2020. у 12 сати) у свечаној сали Представништва Републике Српске у Србији.

Уручене традиционалне књижервне награде „Извор“ - за најљепшу пјесму и најљепшу причу о завичају

У уводној бесједи шеф Представништва Републике Српске у Србији г. Млађен Цицовић је рекао да је ово осма година како Представништво додјељује награду „Извор“, која је постала и традиционана и престижна, те изразио задовљство одзивом писаца из Српске, Србије, Црне Горе и расијања.

- У оквиру програмске активности Представништва која је у функцији очувања националног идентитета нашег народа, завичај је нешто што је сигурно изузетно важно и треба све да нас мотивише да дајемо пуни допринос у очувању онога што је култура и традиција нашег народа - истакао је Цицовић.

Млађен Цицовић шеф Представништва уручио је награђенима  грамате и новчани износ

Шеф Представништва г. Цицовић је награђенима уручио грамате и новчани износ и рекао да ће конкурс бити расписиван и слиједећих година.

Жељка Башановић Марковић је рекла да се већ три деценије бави писањем, а да је ово први пут да је добила овако вриједно признање.

- Бавим се кратком причом, да у што мање речи кажем суштину и то неко воли или не воли - навела је Марковићева.

Владан Шарац, београдски студент из Црне Горе, захвалио се на вриједном признању у име оца, који због ситуације у вези са вирусом корона није могао да дође у Београд.

- Завичај је често место у његовој поезији и представља за њега својеврсно и психичко и духовно уточиште и исходиште и како стари све више је везан за њега и све више му се враћа - рекао је Шарац.

Слиједећи, девети конкурс за књижевну награду „Извор“ - за најљепшу пјесму и најљепшу причу о завичају биће отворен од фебруара до 30. новембра 2021. године.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3402
Број прегледа чланка : 12660256
Имамо 278 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

13.09.2022.год.
Сутра свечано затварање манифестације Дани Српске у Србији 2022.
Опширније...
 
12.09.2022.год.
Сутра у Нишу, Суботици и Новом Саду „Дани Републике Српске”
Опширније...

Претходни догађаји

15.09.2022.год.
Свечано затвoрена манифестација Дани Српске у Србији
Опширније...
 
15.09.2022.год.
Промовисан Рјечник српскога језика за ијекавски изговор
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму