Почетна Актуелности Претходни догађаји Потписан уговор о сарадњи Kултурног центра и „Путујућег глумца"
Ел. пошта Штампа ПДФ
12.02.2021.год.
Потписан уговор о сарадњи Kултурног центра и „Путујућег глумца"

Шеф Представништва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић примио госте Културног центра Источно Ново Сарајево и Удружења „Путујући глумац“ из Београда

У Београду је јуче, у просторијама Представништва Републике Српске у Србији, потписан уговор о позоришној сарадњи  Културног центра Источно Ново Сарајево и београдског Удружења „Путујући глумац“.

Циљ сарадње је реализација позоришне представе „Седми дан", по тексту књижевника из Источног Сарајева Горана Врачара, која је настала по његовом истоименом роману.

У представи играју Јелица Ковачевић, Јелена Велковски, Предраг Васић и Александар Лазић, док ће Горан Султановић имати наснимљени монолог.

Уговор  потписује Младен Јанковић, директор Културног центра Источно Ново Сарајево и Јелица Ковачевић испред Удружења „Путујући глумац“

Потписници уговора су директор Културног центра Источно Ново Сарајево Младен Јанковић и глумица Јелица Ковачевић испред Удружења „Путујући глумац".

Јанковић је рекао да је ово прво званично потписивање уговора о позоришној продукцији Културног центра Источно Сарајево и „Путујућег глумца", те захвалио Предствништву Републике Српске и граду Источном Сарајеву на подршци.

- Ради се о првој професионално позоришној сцени коју припремамо у нашој продукцији... До сада смо имали успјешну срадњу са умјетницима из Србије, многи су учествовали у програмима, али ово је врло значајан пројекат, јер заједнички учествују умјетници из Српске и Београда - рекао је Јанковић.

Ковачевићева је рекла да и ова сарадња представља културолошки допринос сарадњи Србије и  Републике Српске, те да је велика част учествовати у реализацији пројекта с колегама из Источног Сарајева.

Представници Културног центра Источно Ново Сарајево и Удружења „Путујући глумац“ из Београда са Шефом Представништва Р. Српске у Србији Млађенoм Цицовићем

У име Представништва Републике Српске у Србији, које је као домаћин потписивања уговора о позоришној сарадњи источносарајевског Центра и Удружења „Путујући глумац“, технички и организаоционо помогло сарадњу Културног центра Источно Ново Сарајево и Народног позоришта у Београду, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић је нагласио значај културне сарадње између Српске и Србије.

- Ово је још једна активност која доприноси свему што радимо на подстицању и јачању сарадње између Српске и Србије, посебно сарадње која се односи на културу и свега што је у функцији очувања нашег националог идентитета, културе и традиције - додао је Цициовић и изразио задовољство што је ријеч о представи по тексту Врачара, са којим Представништво има одличну сарадњу.

Сарадници на представи су Нинослав Адемовић задужен за музику, Драгица Лаушевић за костимографију, Драгана Суџук и Јана Миленковић за кореографију, и Борко Мочевић за сценографију.

Премијера представе је заказана за 15. март 2021. године у Источном Сарајеву, а након тога слиједе премијере у Народном позоришту у Београду, Српском народном позоришту у Новом Саду и Народном позоришту у Бањалуци.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3207
Број прегледа чланка : 8629443
Имамо 164 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

21.09.2021.год.
„Дани Српске у Србији“ почињу у сриједу 22. септембра
Опширније...
 
17.09.2021.год.
Република Српска на Mеђународном пољопривредном сајму у Новом Саду
Опширније...

Претходни догађаји

18.09.2021.год.
Излагачи из Српске на 88. Међународном пољопривредном сајаму у Новом Саду
Опширније...
 
17.09.2021.год.
„Дани Српске у Србији“ од 22. до 29. септембра у 11 градова
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму