Почетна Актуелности Претходни догађаји Туристичка понуда Републике Српске представљена je данас на тениском АТП турниру „Belgrade Open 2021“
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.05.2021.год.
Туристичка понуда Републике Српске представљена je данас на тениском АТП турниру „Belgrade Open 2021“

Представљање туристичке понуде Р. Српске на тениском АТП турниру „Belgrade Open 2021.“

Генерални директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић изјавио је данас да је иза овог центра, упркос епидемији вируса корона која је отежала услове пословања, сјајна сезона, те да очекује да ће и током љета ова олимпијска љепотица бити омиљена дестинација многих туриста.

„Припреме за љетњу сезону теку одлично. Јахорина има изузетну понуду и могу слободно рећи да је ова планина љепша љети него зими и позивам свe да дођу", рекао је Љевнаић на промоцији Олимпијског центра „Јахорина“ у оквиру тениског АТП турнира „Белгрејд опен 2021.“

Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра „Јахорина“

Љевнаић је навео да ће најважнији догађај љетне туристичке сезоне на Јахорини Ултра трејл маратон, бити одржан 24. и 25. јула.

„Имамо три трке - мини, макси и ултра трејл. Специфичност ове године је да макси трејл креће са Бјелашнице - 43 километра и желимо да увежемо те двије планине и комплет љетњу понуду у регији. Ми смо једина планина у овом дијелу Европе која има богату љетњу понуду, мислим на садржаје. Имамо алпин-костер, боб на шинама дужине 2,5 километра, језеро са педалинама, лоптама за шетњу по води, љетње санкање, фудбалске и терене за кошарку", истакао је Љевнаић.

Љевнаић је рекао да је „Јахорина“ огромно градилиште, да се ради на новим садржајима тако да ће она након реализације свих започетик пројеката бити апсолутни туристички лидер у региону. Он је захвалио породици Ђоковић за сарадњу коју остварују и за могућност да се данас представе на престижном такмичењу, као и туристичким организацијама Републике Српске и Јахорине и Представништву Републике Српске у Србији, са којим је урађена ова промоција.

Горан Ђоковић, предсједник организације АТП турнира

Предсједник организације АТП турнира Горан Ђоковић поручио је да је „Јахорина“ увијек добродошла у Тениски центар „Новак“. „Све акције које имамо они подржавају, као и ми њихове на Јахорини“, рекао је Ђоковић и изразио наду да ће бити настављена успјешна сарадња.

Недељко Елек, предсједник Управног одбора Олимпијског центра „Јахорина“

Да су резултати зимске сезоне фасцинантни, оцјенио је и предсједник Надзорног одбора ОЦ Јахорина Недељко Елек, рекавши да се олимпијска љепотица са истим еланом спрема и за предстојећу, љетњу сезону.

Бранка Михајловић, виши стручни сарадник, Туристичка организација Р. Српске

Виши стручни сарадник Туристичке организације Републике Српске Бранка Михајловић нагласила је да је за Српску изузетно значајно што је имала прилику да представи Олимпијски центар „Јахорина“ и друге туристичке дестинације на једном оваквом догађају. Она је навела да је Србија за Српску примарно туристичко тржиште, те да је и у прошлој години остварен завидан број туриста. „Ми се надамо да ће у наредним годинама, попуштањем мјера и када се отворе границе тај број расти", рекла је Михајловићева.

Јелена Кусмук, самостални стручни сарадник, Представништво Р. Српске у Србији

Самостални стручни сарадник у Представништву Републике Српске у Србији Јелена Kусмук изјавила је да Представништво пружа пуну и безрезервну подршку и Туристичкој организацији Републике Српске и локалним туристичким организацијама на промоцији атрактивних дестинација, а да је Олимпијски центар „Јахорина“ бисер туристичке понуде Српске.

„Република Српска има разноврсну туристичку понуду и на свим промоцијама у Србији истичемо наше отворено срце и братски позив, дођите и уживајте у природним љепотама и туристичким дестинацијама наше Републике Српске”, истакла је на крају Јелена Кусмук.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3270
Број прегледа чланка : 10043251
Имамо 163 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

19.01.2022.год.
Представљање портала „Српска земља“ намијењеног правној помоћи заштите и остваривања имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерацији БиХ
Опширније...
 
21.12.2021.год.
Свечано уручење књижевне награде Извор
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму