Почетна Актуелности Претходни догађаји Одржано 25. Ђурђевданско пјесничко посјело „Јеврејској у походе“
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.05.2021.год.
Одржано 25. Ђурђевданско пјесничко посјело „Јеврејској у походе“

У Народној библиотеци Србије одржано јубиларно 25. Ђурђевданско пјесничко посјело „Јеврејској у походе“

Данас је у Народној библиотеци Србије одржано јубиларно 25. Ђурђевданско пјесничко посјело „Јеврејској у походе“ у организацији Градске организације слијепих Београда. Манифестација је ревијалног карактера и учествовали су пјесници, прозни писци, драмски и музички умјетници са и без оштећења вида из Србије, Републике Српске и Црне Горе.

Борка Тадић, пјесникиња

На манифестацији су из Републике Српске учествовали Желимир Радиновић, директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске, Борка Тадић пјесникиња, млади глумци из позоришта ДИС из Бање Луке Јелена Марковић, Стефан Максић, Иван Петрушински и Бојана Штрбац, и Јово Јерковић, мултиинструменталиста из Градишке. Долазак и учешће умјетника из Српске је подржало Представништво Републике Српске у Србији, испред којег је на манифестацији присуствовао Борислав Максимовић, самостални стручни сарадник за развој и унапређење сарадње у просвјети, култури и умјетности.

Промоција и афирмисање поетског стваралаштва особа са потпуним или дјелимичним губитком вида

Циљ овог догађаја је промовисање и афирмисање поетског стваралаштва особа са потпуним или дјелимичним губитком вида, као и сарадња са умјетницима без инвалидитета чиме ова манифестација добија инклузивни карактер.

Желимир Радиновић, директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Р. Српске

„Ово књижевно поетско дружењe се одржава у Народној библиотеци Србије која представља храм културе Србије и у толико је и значај нашег доласка већи и желимо да бацимо свјетло на стваралаштво људи са инвалидитетом како би указали да су и они интегрални дио друштва и управо његово богатство“ рекао је Желимир Радиновић, директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске.

„Намјера нам је да користећи споразуме који су потписани измећу наших земаља, пренствено споразум о јединственом српском културном простору и специјалним и паралелним везама, представимо културу Републике Српске овде у Србији кроз стваралаштво наших људи и планирамо да у наредном периоду у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији организујемо посјете наших умјетника и донације књига за слабовиде за библиотеке у Србији.“ истакао је Радиновић.

Борислав Максимовић, самостални стручни сарадник у Представништву Р. Српске, са учесницима 25. Ђурђевданскг пјесничког посјела „Јеврејској у походе“
 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3270
Број прегледа чланка : 10043817
Имамо 162 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

19.01.2022.год.
Представљање портала „Српска земља“ намијењеног правној помоћи заштите и остваривања имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерацији БиХ
Опширније...
 
21.12.2021.год.
Свечано уручење књижевне награде Извор
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму