Почетна Актуелности Претходни догађаји Српски језик и писмо спона међу писцима Српске и Србије
Ел. пошта Штампа ПДФ
10.06.2021.год.
Српски језик и писмо спона међу писцима Српске и Србије

Састанак у Представништву у Београду - Млађен Цицовић, шеф Представништва и Борис Дмитрашиновић, генерални директор дневног листа „Глас Српске”

Представништво Републике Српске у Србији помоћи ће да традиционални Сајам књиге у Бањалуци, ове године буде не само добро организован, него и препознатљив у региону те да се и на тај начин дâ пуни допринос афирмацији српског језика и ћирилице. О томе су јуче у сjедишту Представништва у Београду разговарали Млађен Цицовић, шеф Представништва и Борис Дмитрашиновић, генерални директор дневног листа „Глас Српске”.

Пандемија вируса корона прошле годне је стала на пут смотри писане ријечи у Бањалуци, па је “Глас Српске” организовао онлајн промоцију књига; план је да ова буде одржана у другој половини септембра.

Цицовић је рекао да је овогодишња манифестација прилика да буде урађено више на повезивању писаца и издавача из Српске и Србије те да читалачка публика у Србији буде боље упозната са радом издавача из Српске.

- Представништво ће безрезервно подржати намјеру “Гласа Српске” да ове године Сајам књиге, након свега што је донијела и однијела пандемија, буде најбоље организован и да окупимо што више издавача из Србије. У Министарству културе и информисања Србије покушаћемо да се договоримо да Србија буде представљена на једном заједничком штанду те да осим оних који су већ годинама присутни у Бањалуци, окупимо и мале издаваче који можда због финансијских разлога не би били у прилици да самостално дођу на бањалучки сајам, а разговараћемо и са Управом за сарадњу с дијаспором и Србима у региону - рекао је Цицовић и нагласио да Представништво стално јача односе Српске и Србије на свим нивоима.

Дмитрашиновић је изразио задовољство што су увијек добродошли у Представништву Српске у Србији и захвалио Цицовићу што је показао добру вољу да помогне “Гласу” у будућим пројектима и јачањем сарадње са институцијама у Србији.

- “Глас” је једини дневни лист преко Дрине који се штампа на ћирилици, а Министарство културе и информисања Србије интензивно ради на очувању и промоцији ћирилице и ми желимо да будемо дио тог великог пројекта - истакао је Дмитрашиновић.

Он је изразио наду да ће са ресорним министарством Србије бити остварена сарадња и у вези са овогодишњим Сајмом књиге, који ће бити праћен и Међународним сусретом књижевника.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3271
Број прегледа чланка : 10097870
Имамо 171 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.01.2022.год.
Свечано уручење „Посебног признања за развој и унапређење спортске сарадње Србије и Републике Српске“
Опширније...
 
19.01.2022.год.
Представљање портала „Српска земља“ намијењеног правној помоћи заштите и остваривања имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерацији БиХ
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму