Почетна Актуелности Претходни догађаји Представништву Српске плакета захвалности Српске књижевне задруге
Ел. пошта Штампа ПДФ
18.06.2021.год.
Представништву Српске плакета захвалности Српске књижевне задруге

Представници Српске књижевне задруге, једне од реномираних и најстаријих издавачких институција у Србији, уручили су данас шефу Представништва Републике Српске у Србији Плакету захвалности за подршку и сарадњу.

Захвалница СКЗ-а шефу Представништва Републике Српске у Србији Млађену Цицовићу

Сарадник за културу у Представништву Републике Српске у Србији Борислав Максимовић примајући плакету у име шефа Представништва и Представништва рекао је Срни да је посебна част добити признање од институције која већ дуже од једног вијека ради на ширењу српске културе и књижевности.

„Наставићемо нашу добру сарадњу са Српском књижевном задругом у сврху очувања српске културе и умјетности, као и развоја односа између Србије и Републике Српске”, рекао је он.

Борислав Максимовић, сарадник за културу у Представништву Републике Српске у Србији,  са руководством Српске књижевне задруге

Предсједник Српске књижевне задруге Милован Данојлић рекао је да је ова институција од самих почетака била усмјерена ка свим Србима и пријатељима српског народа.

„У време када је Србија била кнежевина, 40 одсто наших претплатника били су из некадашње Аустро-угарске монархије, дакле и из БиХ, Хрватске, Славоније и чак из Трста. Без подршке и угледа у нашем народу не би преживела све ове тешке, ратне и међу ратне године”, рекао је он.

Плакета захвалности шефу Представништва и Представништву је додијељена у оквиру свечаног дјела 103. скупштине Српске књижевне задруге.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3271
Број прегледа чланка : 10097754
Имамо 166 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.01.2022.год.
Свечано уручење „Посебног признања за развој и унапређење спортске сарадње Србије и Републике Српске“
Опширније...
 
19.01.2022.год.
Представљање портала „Српска земља“ намијењеног правној помоћи заштите и остваривања имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерацији БиХ
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму