Почетна Актуелности Претходни догађаји Свечано затворен фестивал „Лицидерско срце“
Ел. пошта Штампа ПДФ
19.08.2021.год.
Свечано затворен фестивал „Лицидерско срце“

Грнчарска радионица учесника фестивала „Лицидерско срце“, у Злакуси

Данас је у оквиру петог дана фестивала „Лицидерско срце“ организована фолклорна играоница на главном градском тргу у Ужицу и грнчарска радионица у Злакуси, гдје су млади учесници имали прилике да се упознају са традиционалним начином израде посуђа.

Свечана церемонија затварања на Тргу партизана у Ужицу

Са почетком у 19.30 сати одржана је свечана церемонија затварања на Тргу партизана на којој су ансамбли својим наступима пред бројном ужичком публиком показали умијећа фолклорне игре. Уз ватромет и играњем великог ерског кола на тргу свечано је затворен овогодишњи фестивал.

Фолклорна играоница на главном градском тргу у Ужицу

Осим фолклорног програма, фестивал су пратили бројни други садржаји - изложбе, семинари, фолклорне играонице, туристички обиласци, еколошке и друге радионице. Од ове године фестивал има и нову акцију „Лицидерско срце природи”, којом је планирана садња дрвореда пријатељства у сарадњи са ЈП „Србија шуме”.

Свој хумани карактер  фестивал је ове године показао донацијом прикупљених средстава од продатих лицидерских срца и сувенира за одељење неонатологије Опште болнице у Ужицу.

13. Међународни дјечији фестивал „Лицидерско срце“, трајао је од 15. до 19. августа у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду

Међународни дјечији фестивал „Лицидерско срце“, тринаести по реду,  трајао је од 15. до 19. августа у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду. Учествовала су 23 ансамбла са око 700 учесника узраста од 10 до 16 година из Србије, Републике Српске, Бугарске, Мађарске, Сјеверне Македоније, Украјине, Египта, Молдавије, Грузије.

Организатор фестивала је Удружење грађана „Ера" из Ужица, под покровитељством предсједника Србије Александра Вучића а суорганизатори су град Ужице, Представништво Републике Српске у Србији и Туристичка организација Златибор, уз подршку Министарства културе и информисања и Министарства спољних послова - Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3270
Број прегледа чланка : 10043586
Имамо 203 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

19.01.2022.год.
Представљање портала „Српска земља“ намијењеног правној помоћи заштите и остваривања имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерацији БиХ
Опширније...
 
21.12.2021.год.
Свечано уручење књижевне награде Извор
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму