Почетна Актуелности Претходни догађаји Свечано отворена умјетничка колонија Kрчедин 2021.
Ел. пошта Штампа ПДФ
07.09.2021.год.
Свечано отворена умјетничка колонија Kрчедин 2021.

Oдржана Четрнаеста међународна умјетничка колонија у Крчедину у Дому породице Јакшић

У недељу, 5. септембра, у Дому породице Јакшић у Крчедину, свечаним програмом отворена је Четрнаеста међународна умјетничка колонија у Крчедину.

У богатом програму Колоније учествовао је велики број сликара, пјесника, писаца, глумаца...

У богатом програму учествовали су кантаутори Војислав Механџић из Србије и Ведран Иворек из Хрватске, писци Предраг Јакшић, Владимир Равченко и Милан С. Марковић, а пјесник Миодраг Јакшић извео је дио свога кабареа сјете „Неки драги људи“. У оквиру програму организована је и изложба слика Илије Шауле из Филаделфије.

Владимир Гак, предсједник општине Инђија

Свечаном програму Колоније присуствовали су Владимир Гак, предсједник општине Инђија и Борислав Максимовић, самостални стручни сарадник за развој и унапређење сарадње у просвјети, култури и умјетности у Представништву Републике Српске у Србији.

Титулу „Ја, Крчединац“, пјесник Миодраг Јакшић, додијељује новинару и писцу, Вањи Булићу

Титуле „Ја, Крчединац“ додијељене су популарном глумцу Ненаду Окановићу, примадони Александри Ангелов, првакињи опере Народног позоришта у Београду, новинару и писцу Вањи Булићу, Драгану Михаиловићу, сликару из Париза и Илији Шаули, писцу и сликару из Америке.

У програму на свечаном отварању учествовао је кантаутор, Ведран Иворек из Хрватске

Током трајања колоније од  4. до 6. септембра, сликало је и вајало, 48 умјетника, предвођених гостима из Републике Српске, Бугарске, Хрватске, Шпаније, Русије, Словеније, Мађарске, Румуније, Босне и Херцеговине и Србије. Селектор сликарског сазива и уредник програма је књижевник Миодраг Мића Јакшић.

У програму је учествовао кантаутор Војислав Механџић из Србије

Као и сваке године организатори Колоније показаће друштвено одговорни и хумани карактер манифестације, укључујући се у програм „Чеп за хендикеп“, за набавку инвалидских колица особама са хендикепом, а организаторима ове хуманитарне акције биће уручен велики број чепова.

Колонија се одржава под покровитељством Општине Инђија и Представништва Републике Српске у Србији, а у организацији удружења „Мој Срем“ из Крчедина и Умјетничке групе „Арте“ и уз подршку издавачке куће „Књижевни еснаф“.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3270
Број прегледа чланка : 10043433
Имамо 216 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

19.01.2022.год.
Представљање портала „Српска земља“ намијењеног правној помоћи заштите и остваривања имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерацији БиХ
Опширније...
 
21.12.2021.год.
Свечано уручење књижевне награде Извор
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму