Почетна Актуелности Претходни догађаји Лијепо сјећање на вољеног пјесника
Ел. пошта Штампа ПДФ
15.09.2012.год.
Лијепо сјећање на вољеног пјесника

На гробу пјесника, који је објавио више књига него што је живио година, састали су се колеге пјесници и многи читаоци и поштоваоци његовог књижевног дјела; дошли су из Србије и Републике Српске – да му одају пошту и да са искреном захвалношћу за многе лијепе тренутке проткане његовим стиховима с уздахом прошапну његово име: Душко Трифуновић.

На гробу пјесника Душка Трифуновића на гробљу Черат у Сремским Карловцима, 13. септембра, на његов рођендан, састали су се колеге пјесници и многи читаоци и поштоваоци његовог књижевног дјела; дошли су из Србије и Републике Српске – да му одају пошту. Ове године су и испјешачили на Видиковац да се сликају с њим, с његовим бронзаним спомеником, да се сликају са својим неумрлим, драгим пјесником.

Ево, већ пети пут с нестишаним осјећањима на дан пјесниковог рођења, 13. септембра, колеге и поштоваоци доносе цвијеће на његов гроб, на гробљу Черат у Сремским Карловцима, а ове године су и испјешачили на Видиковац да се сликају с њим, с његовим бронзаним спомеником, да се сликају са својим неумрлим пјесником, са својим драгим Душком Трифуновићем.

У галерији Културног клуба Каром у Сремским Карловцима приређена је изложба слика Ђорђа Беаре, слика посвећених сјећању на великог пјесника под симболичним насловом “Главни јунак једне књиге“, а о Душку Трифуновићу надахнуто су говорили Милан Гутић и Млађен Цицовић.

Ове године је и у галерији Културног клуба Каром у Сремским Карловцима приређена изложба слика Ђорђа Беаре, слика посвећених сјећању на великог пјесника под симболичним насловом “Главни јунак једне књиге“, а приређен је и пригодан програм: глумци Миодраг Петровић и Александар Матић говорили су Душкове стихове, а музику је дала група “Апсолутно романтично“.  Посебно је било дирљиво кад се једном лирском прозом вољеном чика Душку Трифуновићу обратила дјевојчица Биљана Руњајић из Брода која је од сликара Беаре добила слику Портрет пјесника, дар њеној основној школи “Душко Трифуновић“.  Слике са ликом пјесника Трифуновића Ђорђе Беара је поклонио и директору Представништва Републике Српске у Србији, г. Млађену Цицовићу, и групи “Апсолутно романтично“.

О Душку Трифуновићу надахнуто су говорили Милан Гутић и Млађен Цицовић.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2879
Број прегледа чланка : 4354179
Имамо 66 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

27.02.2020.год.
Шести пријем поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава Републике Српске
Опширније...
 
25.02.2020.год.
Трибина „Република Српска у свјетлу нових чињеница о грађанском рату у БиХ“
Опширније...

Претходни догађаји

24.02.2020.год.
Клокић и Цицовић обишли излагаче: представљање Српске на сајму у Београду доприноси развоју туризма
Опширније...
 
23.02.2020.год.
Одржан други Сајам завичаја у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен