Почетна Актуелности Претходни догађаји „Дани Српске у Србији“ са Требињем у Зрењанину
Ел. пошта Штампа ПДФ
26.09.2021.год.
„Дани Српске у Србији“ са Требињем у Зрењанину

Симо Салапура, градоначелник Зрењанина примио Млађена Цицовића, шефа Представништва Р. Српске у Србији и делегацију Требиња

У недељу, 26. септембра, манифестација „Дани Српске у Србији“ била је у Банату; у Зрењанину, Сечњу и Кикинди.

Манифестација „Дани Српске у Србији” у Зрењанину је почела пријемом у Градској кући.

Млађен Цицовић шеф Представништва Р. Српске у Србији, Мирко Ћурић градоначелник Требиња, Дражен Бошковић, заменик градоначелника и Бојан Вучуревић, начелник одељења за туризам, пољопривреду и предузетништво

Градоначелник Симо Салапура је срдачно дочекао Млађена Цицовића, шефа Представништва Републике Српске у Србији и делегацију Требиња у којој су, поред градоначелника Мирка Ћурића, били и Дражен Бошковић, заменик градоначелника и Бојан Вучуревић, начелник одељења за туризам, пољопривреду и предузетништво.

Симо Салапура, градоначелник Зрењанина са сарадницима

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура је рекао:
- Знамо колико је дубоко укорењена традиција нашег пријатељства са Републиком Српском и са нашим братским градовима: Требињем, Бијељином, Лакташима. Драго ми је да и данас, у склопу ове манифестације, можемо да разменимо мишљења, сагледамо планове за наредни период с једне и друге стране. Посебно задовољство ће бити да данас погледам представу требињског позоришта.

Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији и Мирко Ћурић, градоначелник Требиња

Млађен Цицовић је захвалио градоначелнику и његовим сарадницима на чињеници да је Зрењанин свих девет година, колико се манифестација организује, дао несебичну подршку.

- Оно што је посебно нама задовољство што ћемо идуће године, славећи тридесет година Републике Српске, славити и десет година ове манифестације, што је за нас посебно важно, а и на привредном форуму који смо имали, представници Владе Србије истакли су да је ово једна од значајнијих манифестација која је, прије свега, у функцији онога због чега ми и постојимо у Београду, а то је јачање сарадње нас с оне стране Дрине,  са нама са ове - казао је Цицовић и додао да се „Дани Српске у Србији” ове године организују у једанаест градова у Србији, а новина у односу на претходну годину и што ће постати стални дио манифестације јесте програм сарадње градова и општина Републике Српске и Србије.

Срдачан пријем у Градској кући у Зрењанину

- Ове године покрећемо нове иницијативе, као што смо то имали у Сечњу, где имамо пројекат братимљена са општином Дрвар, а и да добрим примерима из досадашњег периода, као што је ова сарадња Зрењанина и Требиња, покажемо да нам је то пут којим у наредном периоду треба да идемо. Најважније је наше јединство, да будемо заједно, да будемо сабрани и да сви ми који радимо овај посао будемо потпуно свесни чињенице да Републици Српској никада није недостајало помоћи и сарадње из Србије - рекао је Цицовић и указао да је једнако важно и очување националног идентитета.

Када је у питању економија, шеф Представништва је истакао да је сарадња и на том пољу значајно ојачана у последњих десет година.

- Нема града или општине у Републици Српској у коме Србија није исфинансирала пројекте или их је помогла у сарадњи са Владом Републике Српске, али много важније од тога јесте што све стратешке пројекте заједно дефинишемо и заједно реализујемо - рекао је Млађен Цицовић још једном захваливши на свему што је Град Зрењанин за Републику Српску и Председништво Републике Српске у Србији учинио до сада.

Симо Салапура, градоначелник Зрењанина са Мирком Ћурићем, градоначелником Требиња

У име града Требиња говорио је градоначелник Мирко Ћурић који је представљајући потенцијале свог града поменуо и одличну сарадњу на државном нивоу, али и сарадњу два братска града - Требиња и Зрењанина.

Гости и домаћини су заједно погледали представу Градског позоришта Требиња „Сиромашни Ромео“

- Функције су пролазне, а ми смо они који треба да увезујемо народ делима - рекао је, између осталог, градоначелник Ћурић.

У  Народном позоришту „Тоша Јовановић” у Зрењанину

Гости и домаћини су на крају заједно погледали у Народном позоришту „Тоша Јовановић” представу Градског позоришта Требиња „Сиромашни Ромео“ по тексту Тоде Николетића. Адаптација и режија: Жељко Милошевић.

Текст, Тоде Николетић, адаптација и режија, Жељко Милошевић, улоге, Милица Салата, Милана Нинковић, Сара Томић, Давид Попадић, Ана Миладиновић, Тадија Каранац, Борис Глушац, Анастасија Вановић, Војислав Елез, Ивана Ћеранић и Анђела Брњош

Улоге: Милица Салата, Милана Нинковић, Сара Томић, Давид Попадић, Ана Миладиновић, Тадија Каранац, Борис Глушац, Анастасија Вановић, Војислав Елез, Ивана Ћеранић и Анђела Брњош.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3254
Број прегледа чланка : 9620703
Имамо 145 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

06.12.2021.год.
Потписивање Меморандума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Српске у области дипломатског образовања
Опширније...
 
03.12.2021.год.
Трибина „Република Српска – враћање отетих уставних надлежности“
Опширније...

Претходни догађаји

26.11.2021.год.
Филигранска плакета фестивала Представништву Српске у Србији
Опширније...
 
23.11.2021.год.
Садржај фестивала „Кестенбург“ представљен у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму