Почетна Актуелности Претходни догађаји Манифестација „Дани Српске у Србији“ у Кикинди
Ел. пошта Штампа ПДФ
26.09.2021.год.
Манифестација „Дани Српске у Србији“ у Кикинди

Никола Лукач, градоначелник Кикинде примио делегацију Приједора и сараднике Представништва Р. Српске у Србији

У недељу, 26. септембра, манифестација „Дани Српске у Србији“ била је у Банату; у Кикинди, Сечњу и Зрењанину.

Делегација Приједора, Раде Росић, начелник одјељења за привреду и предузетништво,  Мирсад Дуратовић, предсједник Скупштине Града, Данијел Егић, начелник одјељења за пољопривреду и Ана Љутић, и Бранко Ковачевић, сарадници у Представништву Р, Српске у Србији

Кикиндски дио манифестације „Дани Српске у Србији“ почео је пријемом у кабинету градоначелника Николе Лукача за госте из Приједора, Мирсада Дуратовића, предсједник Скупштине Града, Раде Росића, начелника одјељења за привреду и предузетништво и Данијела Егића, начелника одјељења за пољопривреду, и из Представништва Републике Српске у Србији: Бранка Ковачевића, самосталног стручног сарадника и Ане Љутић, вишег стручног сарадника, која је градоначелника и госте из Приједора поздравила у име Представништва и шефа Представништва Млађена Цицовића, и пренијела им његово жаљење што данас није могао да буде са њима.

Бранко Ковачевић и Ана Љутић, сарадници у Представништву Р, Српске у Србији  и Данијел Егић, начелник одјељења за пољопривреду у Приједору

- Захваљујемо Вам се, господине градоначелниче, на подршци и учешћу у реализацији наше манифестације, коју ове године организујемо по девети пут увијек у жељи да кроз различите програме из културе, умjетности, науке, просвjете и привреде представљамо Србији нашу Републику Српску. Овогодишња манифестација се од предходних разликује по новом програму којим желимо да подстакнемо сарадњу и братимљење општина и градова из Србије и Српске, и да представимо добре примјере оних који су већ забратимљени и имају одличну сарадњу као Ваша Kикинда и наш Приједор.

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач

Градоначелник Лукач се захвалио Представништву што је Kикинда ушла међу 11 градова овогодишње манифестације и тиме отворила могућност за даљи развој и сарадњу између општина и градова и изразио жељу за даље учествовање и подршку манифестацији „Дани Српске у Србији“.

– Време је да започнемо ново поглавље у нашој сарадњи, да преузмемо сва искуства из претходних виђања, да конкретизујемо кораке, односно да за почетак преко културе и туризма започнемо нешто ново и лепо у нашим животима. Такође, имамо доста пројеката који ће много значити грађанима оба града и то ћемо реализовати на обострано задовољство. Био сам гост у Пиједору и видио како они то на један веома лијеп начин раде, тако да смо се и ми потрудили да будемо добри домаћини. Нама је сада најважније да наша дјеца путују и виде друге предјеле,  да размјенимо нешто из области образовања, као и да ученичке размјене што пре реализујемо, јер смо исти народ, исти нам је језик; границу је лако прећи, а чињеница је и да у Кикинди живи велики број људи који су поријеклом из Поткозарја, да још више промовишемо и научимо додатно нашу културу, традиицју и обичаје. Имамо план да преко спорта и школа што више зближимо дјецу и то нам је веома важно – рекао је градоначелник Кикинде, Никола Лукач.

Саша Танацков, члан Градског вијећа задужен за привреду и инвестиције, Љубан Средић, члан Градског вијећа задужен за пољопривреду, градоначелник Никола Лукач и Младен Богдан, предсједник Скупштине Града Кикинде

Уз кикиндског градоначелника, о будућој сарадњи са гостима разговарали су Младен Богдан, предсједник Скупштине Града Кикинде, Саша Танацков, члан Градског вијећа задужен за привреду и инвестиције и Љубан Средић, члан Градског вијећа задужен за пољопривреду.

Мирсад Дуратовић, председник Скупштине града Приједора

Мирсад Дуратовић, председник Скупштине града Приједора, задовољан пријемом и разговорима, је рекао:
– Ово је наставак једне дугогодишње сарадње између Приједора и Кикинде. Градоначелник Кикидне посетио је у мају Приједор када смо имали нашу манифестацију посвећену Дану града. Тада смо договорили неке конкретније активности, како би ову заиста лијепу сарадњу са теоретског пребацили на практични дио.

Домаћини су госте упознали са Кикиндом

То се прије свега мисли на пољопривреду, јер је Кикинда пољопривредни крај који сигурно може много тога да нам понуди. Мислим да је и област предузетништва и привреде веома интересантна гдје такође можемо много тога заједничког да урадимо – поручио је Мирсад Дуратовић, председник Скупштине града Приједора.

У Народном позоришту Кикинде приједорско позориште је приказало представу „Све о женама“ Мире Гаврана

У Народном позоришту Кикинде приједорско позориште је приказало представу „Све о женама“ Мире Гаврана у режији Дарка Цвијетића.

Играју Сабина Халиловић, Мирела Предојевић и Јелена Сексен

Играли су: Сабина Халиловић, Мирела Предојевић и Јелена Сексен. Гости и домаћини су заједно дошли на представу.
 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3254
Број прегледа чланка : 9621178
Имамо 170 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

06.12.2021.год.
Потписивање Меморандума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Српске у области дипломатског образовања
Опширније...
 
03.12.2021.год.
Трибина „Република Српска – враћање отетих уставних надлежности“
Опширније...

Претходни догађаји

26.11.2021.год.
Филигранска плакета фестивала Представништву Српске у Србији
Опширније...
 
23.11.2021.год.
Садржај фестивала „Кестенбург“ представљен у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму