Почетна Актуелности Претходни догађаји Садржај фестивала „Кестенбург“ представљен у Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.11.2021.год.
Садржај фестивала „Кестенбург“ представљен у Београду

На предстојећем Међународном фестивалу студентских позоришта „Кестенбург“, који ће бити одржан од 28. до 30. новембра у Бањалуци, у такмичарском дијелу програма биће изведене три студентске представе, а у пратећем програму двије комичне опере и представа „Театра фокс" из Јужне Кореје.

Kонференцијa за медије поводом одржавања фестивала „Кестенбург“ – говоре: Неда Симић Жерајић, уредник програма фестивала, Срђан Карановић, професор на ФДУ, Александар Пејаковић, директор фестивала, Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији и Драгана Радаковић, диригент и професор на ФМУ

О манифестацији, која се по четврти пут одржава у Бањалуци, новинарима су у Београду говорили уредник програма фестивала Нeда Жерајић Симић, директор и идејни творац „Кестенбурга“ Александар Пејаковић, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, професор београдског Факултета драмских умјетности Срђан Карановић и професор Факултета музичке умјетности из Београда Драгана Радаковић.

Неда Симић Жерајић, уредник програма фестивала

Симићева је подсјетила да је покровитељ фестивала предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, а организатор Бањалучко студентско позориште.

Александар Пејаковић, директор фестивала „Кестенбург“

Пејаковић је нагласио да организатори због епидемије нису у могућности да праве велика окупљања, па ће свечано отварање фестивала бити уприличено у виду кабаретске представе са директним преносом на РТРС-у. Он је истакао да „Кестенбург“ наставља традицију да фестивал отварају врхунски спортисти, што ће ове године учинити двоструки свјетски првак у џудоу Немања Мајдов.

Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији

Цицовић је оцијенио да је „Кестенбург“ прилика да се учврсте везе Србије и Републике Српске, али и да се у Српској промовише све што је вриједно и значајно.

„Овај фестивал то ради на најбољи начин, што су потврдила три претходна издања, а вјерујемо да ће и ово четврто“, рекао је Цицовић.

Он је нагласио да је сарадња Бањалучког студенстког позоришта и Представништва Републике Српске у Србији одлична и да је то нарочито показала манифестација „Дани Српске у Србији“, која се обиљежава већ девет година.

Срђан Карановић, професор на ФДУ у Београду

Професор Срђан Карановић истакао је да му је драго што ће са својим студентима учествовати на „Кестенбургу“, гдје ће извести представу „Грета из Фауста“.

Драгана Радаковић, диригент и професор на ФМУ у Београду

Професор Драгана Радаковић захвалила је организаторима „Кестенбурга“ што су студентима београдског Факултета музичке умјетности омогућили учешће на фестивалу, гдје ће наступити са двије комичне опере.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3270
Број прегледа чланка : 10043165
Имамо 144 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

19.01.2022.год.
Представљање портала „Српска земља“ намијењеног правној помоћи заштите и остваривања имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерацији БиХ
Опширније...
 
21.12.2021.год.
Свечано уручење књижевне награде Извор
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму