Почетна Актуелности Претходни догађаји На Сајму технике и техничких достигнућа у Београду четири компаније из Српске
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.05.2022.год.
На Сајму технике и техничких достигнућа у Београду четири компаније из Српске

Татјана Матић, министар трговине, туризма и телекомуникација Србије отворила је 64. Међународни сајам технике и техничких достигнућа на Београдском сајму

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић данас је отворила 64. Међународни сајам технике и техничких достигнућа на Београдском сајму и обишла штанд Привредне коморе Републике Српске, на коме се директно представљају четири компаније из Српске, а доста њих путем каталога.

Татјану Матић, министра трговине, туризма и телекомуникација Србије на штанду Р. Српске дочекали су Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва Р. Српске, Перо Ћорић предсједник Привредне коморе Р. Српске и Млађен Цицовић шеф Представништва Р. Српске у Србији

Матићеву су на штанду Републике Српске дочекали министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Ћорић је том приликом упознао Матићеву са чињеницим да Српска већ 12. пут организовано наступа на овој манифестацији.

Директор компаније „Вендом“ из Лакташа Сандра Ђукановић у разговору са министром трговине, туризма и телекомуникација Татјаном Матић

Директор компаније „Вендом“ из Лакташа Сандра Ђукановић је рекла је да је циљ те компаније, која производи савремене системе за пражњење, да се представи у Србији и освоји и ово тржишта.
- Нама би био интерес да и на улицама Београда буду овакви контејнери, да буду као и до сада и у Швајцарској у Салзбургу, али да буду и овдје - рекла је Ђукановићева.

Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва Р. Српске, Перо Ћорић предсједник Привредне коморе Р. Српске и Млађен Цицовић шеф Представништва Р. Српске у Србији

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић изјавио је данас да је од велике важности то што компаније из Републике Српске имају могућност да се представе на Међународном сајам технике и техничких достигнућа и повежу са партнерима из региона и Европе.

Петричевић је истакао да је Влада Републике Српске препознала значај технолошког развоја за привреду, те да је ове године у буџету намијењено 12 милиона КМ за субвенције у овој области.

- Очекујемо реализацију тих пројеката. Са Привредном комором Републике Српске, привредницима радимо на томе да нашу привреду осавременимо и да она постане конкурентнија како би одговорила захтјевима домаћег и свјетског тржишта. Тако да и на оваквим мјестима имамо прилику да видимо иновације из разних области и да представимо наше компаније - рекао је Петричевић.

Младен Стојановић, вршилац дужности директора Ваздухопловног завода „Орао“ из Бијељине са министром Петричевићем

Вршилац дужности директора Ваздухопловног завода „Орао“ из Бијељине Младен Стојановић изјавио је да је та компанија традиционално присутна на овој манифестацији, а такође и партнер Сајма наоружања и војне опреме.

- Међу излагачима је велики број наших купаца, добављача. То је прилика да се са њима видимо, размјенимо информације да видимо шта је савремено и ново. Ту смо и бићемо - рекао је Стојановић.

Он је подсјетио да „Орао“ постоји 78 година, те да је раније сарађивао са Министарством одбране СФРЈ, а сада Србије.

- Ми смо главни ослонац за ратно ваздухопловство Србије за обезбјеђивање ресурса ваздухопловних мотора. Наравно, некада смо били Војна пошта, сада смо Акционарско друштво, отворени смо за сарадњу и 50 одсто прихода остварујемо у сарадњи, односно радећи послове за Министарство одбране Србије, осталих 50 одсто пронађемо на свјетском тржишту - рекао је Стојановић.

Млађен Цицовић шеф Представништва Р. Српске у Србији

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић оцијенио је да је наступ компанија из Српске на овогодишњем Сајму посебно значајан, имајући у виду глобалну економску ситуацију у свијету.
- Мислим да је ово изузетно важно представљање Републике Српске, да Република Српска хвата корак са науком и са техником, да покуша да превазиђе све проблеме и изазове са којима се сусреће у овој тешко економској ситуацији која нам је наметнута. Мислим да ћемо се изузетно квалитетно представити - рекао је Цицовић.

Јелена Кусмук, сарадник за привреду у Представништву Р. Српске на штанду са гостима

Представништво Републике Српске у Србији као и претходних година пружа техничку подршку Привредној комори Републике Српске у организацији наступа привредника из Републике Српске на Сајму технике и техничких достигнућа.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3361
Број прегледа чланка : 11711253
Имамо 226 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

29.06.2022.год.
Престолонаследник Александар награђује најбоље матуранте
Опширније...
 
29.06.2022.год.
Трибина „Српска и Србија у позадини глобалног сукоба у Украјини“
Опширније...

Претходни догађаји

01.07.2022.год.
Одржана трибина „Српска и Србија у позадини глобалног сукоба у Украјини“
Опширније...
 
30.06.2022.год.
Признања за више од 600 најбољих матураната из Српске и Србије
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму